starnieuws

Gij zult niet stelen!

29 Aug, 23:07
Ik ben Surinamer, en Suriname is mijn land! Ongeacht waar ter wereld ik woonachtig ben: mi na wan SrananMan. Ik zal derhalve nooit terugdeinzen om onderwerpen te bespreken die voor mij belangrijk zijn. Mijn ye-yeh kan niet tot rust komen in een economisch -politiek landschap waarin Suriname zich vandaag bevindt.

Wij eisen nu echt leiderschap; echt rentmeesterschap. Wij eisen verantwoording. Alle politici moeten ter verantwoording worden geroepen voor het plunderen van publieke middelen. Wij eisen een volledige revisie van de politieke klasse. Zij dienen ons niet; dat hebben zij nooit gedaan. Het is dus tijd voor de mensen om hun soevereiniteit terug te eisen. De grondwet moet gerespecteerd worden en ons land moet floreren.

We verdienen het dat het land voor ons werkt: de grondstoffen in de buik van onze moeder Suriname die miljarden waard zijn, moeten worden aangewend voor de voorspoed van elke Surinaamse mens. Wij moeten vechten voor systeemverandering en een toekomst waarin elke Surinamer kan gedijen zonder de ketenen van corruptie, wetteloosheid, ongelijkheid en straffeloosheid.

Welnu; ons land wordt al decennialang geconfronteerd met een dodelijke cocktail van Lafheid, leugenachtigheid en landverraad!

Lafaards, omdat geen enkele regering het ooit aangedurfd heeft om de KLM de deur te wijzen. Decennialang bepaalt deze maatschappij wie er op Suriname mag vliegen. Onderwijl betalen wij als Surinamers de hoofdprijs voor wat betreft de dure tickets.

Nergens ter wereld komt dit fenomeen voor. Een buitenlandse vliegmaatschappij die een soeverein land in haar broekzak heeft en bepaalt dat geen enkele andere maatschappij de route mag onderhouden(de SLM is te verwaarlozen). Intussen is de route Paramaribo-Amsterdam de duurste ter wereld!

Een soeverein land dat niet in staat is om haar eigen boontjes te doppen op dit gebied. Is dit een continuïteit van het neokolonialisme?  Of zijn opeenvolgende regeringsfunctionarissen en functionarissen bij de SLM in het verleden en nu nog in de broekzakken van de KLM beland dat zij niet durven zich als nationalisten op te stellen?

Krijgen zij geld van de KLM onder de tafel toegeschoven zodat zij veelvuldig business-en royal-class kunnen vliegen? Zijn wij zo laf om de KLM duidelijk te maken dat dit nu eindelijk moet ophouden? Dit is ordinaire diefstal. Diefstal is een containerbegrip: als politiek verantwoordelijke lever je het totale Surinaamse volk over in handen van ordinaire uitbuiters omdat je er zelf beter van wordt. Nu verwacht ik reacties als: "als de KLM niet meer op Suriname mag vliegen, dan zal zij de SLM ook boycotten op Schiphol te landen, daar zij mede-eigenaar is van Schiphol". So be it! In de bijlage draag ik enkele oplossingen aan zonder pretenties.

Landverraders en Leugenaars! Het Surinaams grondgebied wordt decennialang illegaal in bezit genomen door buitenlanders (Braziliaanse -en andere buitenlandse goudzoekers) die lak hebben aan onze wetten (Grondwet) , cultuur en andere mores. Tonnen goud en andere edele metalen worden weggedragen. De staat kan (of wil niet?-) optreden tegen deze vorm van terrorisme, daar er  lieden in regeringen zitten (of hebben gezeten) die hiervan profiteren.

Wij hebben een leger en andere diensten, en toch zijn wij niet in staat deze criminelen die meestal zwaar bewapend zijn, tot de orde te roepen. Nergens ter wereld zien wij dit: criminele buitenlanders die een deel van jouw land in bezit nemen; hun eigen wetten maken; geen respect tonen voor de grondwet en zelfs zover gaan ons leger en politie-eenheden aan te vallen. Tot nu toe moeten wij met lede ogen toezien hoe onze eigen mensen (de Inheemsen) door deze criminele bendes worden geterroriseerd.

Politici blijven liegen en plegen tegelijk landverraad! Ik durf te stellen dat ons land al decennialang door verraders wordt bestuurd. Het is te vergelijken met een dief die jouw huis binnendringt; je vrouw en dochters verkracht waar jij erbij staat en niets doet; alles kort en klein slaat en er vandoor gaat met je spullen waar je zo hard voor gewerkt hebt.  In de bijlage zal ik (pretentieloos) enkele simpele oplossingen aandragen.

Colvin Overdiep


pdf-icon.gif BIJLAGE_bij_Gij_zult_niet_stelen.pdf    

Advertentie

Saturday 14 September
Friday 13 September
Thursday 12 September