starnieuws

Internaatsvrouwen getraind in ondernemerschap

14 Sep, 02:55

Jonge vrouwen van het Wisma Karijawati Internaat met hun certificaten. Zij hebben hun kennis verrijkt over ondernemerschap en diverse aspecten ervan.
11 vrouwen van het Wisma Karijawati Internaat hebben een basistraining gekregen over ondernemerschapsontwikkeling, kostprijscalculatie, sociale vaardigheden, beroepshouding en mentale weerbaarheid. Hiermee hebben ze hun capaciteit in het ondernemen versterkt. De training duurde van 2 tot en met 28 augustus. De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) reikte woensdag de certificaten uit.

Het project werd gefinancierd door de Caribbean Development Bank. Naomi Esajas-Friperson, onderdirecteur Arbeidsmarkt op het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken tevens voorzitter van de Raad van Toezicht bij de SPWE, onderstreepte de micro-ondernemerschap. Een van de pijlers van het ministerie is om mensen zelfredzaam en economisch weerbaar te maken en daarmee armoede te bestrijden. 

Tegen die achtergrond ziet Esajas-Friperson competenties, discipline, inzet en zelfvertrouwen als zeer belangrijk voor de geslaagden die zich zullen moeten bewijzen als succesvolle ondernemers op de Surinaamse arbeidsmarkt. Zij heeft de nadruk gelegd op het belang van mentale weerbaarheid voor de micro-ondernemers, die in het proces van groei en ontwikkeling moeten weten omgaan met tegenslagen. Daarnaast zijn goede doorzettingsvermogen en positieve motivatie steeds van belang om succesvol te blijven, stelt het ministerie.

De directeur van de SPWE, Etienne Etman, heeft de geslaagden een dosis aan motivatie en inspiratie gegeven. Hij is van mening dat zij de opgedane kennis verder moeten ontwikkelen om te groeien en te bloeien als kleine zelfstandige, aangezien de bijdrage van kleine ondernemers essentieel is voor hun eigen levensonderhoud en voor economische groei. De waarnemend directeur van het internaat, Shameza Khan-Jasadirana is SPWE en de trainers dankbaar voor de mogelijkheid die is geboden aan de vrouwen.

Advertentie