starnieuws

70 jonge politici worden getraind met steun UNDP

18 Sep, 06:35
Ruim 70 jongeren en vrouwen uit alle politieke partijen worden in staat gesteld om een training te volgen. De trainingen concentreren zich op (gender) inclusiviteit binnen politieke partijen; Gender en Democratie, Goed Bestuur en Integriteit alsook Kennismaking met taken van parlement en ministers. Daarnaast worden ze voorgedragen door de partijen, gesterkt met de trainingen 'Personal Branding' en Ethisch Persoonlijk Leiderschap. Het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) steunt het project Women, Leadership and Democracy. Voor de gehele campagne is US$ 80.000 beschikbaar gesteld, zegt Karin Refos, lead consultant van Excellence... women first aan Starnieuws.

Volgende maand start een tweetal speciale trainingen voor vrouwen en jongeren van politieke partijen. Na de trainingen hebben de deelnemers kennis over het belang van  gendergelijkheid in partijen en beleid, en voor versterking van de democratie; zijn zij versterkt op persoonlijk vlak en imago-vorming en hebben zij meer begrip over integer leiderschap en politiek bestuur. De trainers zijn Sharda Ganga en Karin Refos.

Op 26 augustus is reeds gestart met een serie trainingen, waarbij ook de 'werkarmen' van het ministerie van Binnenlandse Zaken, verantwoordelijk voor de organisatie van de verkiezingen van mei 2025, zijn getraind in genderinclusiviteit binnen hun werkgebied.  Er zijn 37 partijen ingeschreven, waarvan een groot deel inactief is. Alle partijen zullen volgens VN-normen worden aangeschreven om mee te doen. De trainingen voor politieke partijen worden gehouden op 12 oktober en 2 november.

Advertentie