starnieuws

Een verduidelijking voor de VHP Mediacommissie

18 Sep, 02:31
Mijn reactie is gebaseerd op de bewering van  president Santokhi dat wij “niet terug willen naar ellende”  hetgeen impliceert dat wij in een ellendige situatie verkeerden voor hij de regeermacht in 2020 overnam en dat hij als reddende engel is verschenen met de deskundigheid om de Republiek Suriname te redden. Wat wij in de afgelopen vier jaren hebben gehad is nu relevant om te beoordelen. Je komt dan niet tot een andere conclusie dan dat de ellende voor de Surinamers die niet behoren tot de inner circle van de president, door één ellendeling in deze samenleving, wordt veroorzaakt.

Als een terugreis naar de jaren tachtig nodig is voor de Mediacommissie om te proberen te weerleggen hetgeen ik gezegd heb, hetzij zo; maar daarmee wordt mijn stelling over de misleiding van Santokhi, niet ontkracht. De revolutie heeft vele gezichten gehad en ik praat niet namens de revolutie.

Nu zijn de supermarkten vol, wiens verdienste is dat? Men kan alles kopen en zich vrij verplaatsen. De meeste mensen hebben een ziektekostenverzekering. Wat een onthulling. Is dit alles in de afgelopen vier jaren regering Santokhi gerealiseerd? Juist het tegendeel is waar. Dóór deze regering kunnen grote delen van de samenleving naar de schappen in de supermarkten kijken maar niet aan komen.

“We weten niet welke deal precies was gesloten door van der San als voorzitter van het onderhandelingsorgaan van de overheid” natuurlijk niet, aangezien je kennis niet toereikend is om de benoemde resolutie S.B. 1992 no… welke gebaseerd is op het ambtenaren bezoldigingsbesluit, te ontleden en te begrijpen.

De schrijver moet een trauma hebben overgehouden van de revo-periode om de jaren 2010- 2020 (regering Bouterse) te vergelijken met deze periode. Precies daar zit het probleem van deze regering, de leugens over die periode die zijn verteld aan de samenleving, die er ook in is getrapt en nu de wrange vruchten van plukt.

Deze man heeft het niet van horen zeggen wanneer het betreft olie die in 1965 per toeval is ontdekt in Saramacca. Hij was ter plaatse aanwezig met Ir. Hugo Coleridge en Ir. Rudy Goossen in bijzijn van de toenmalige minister- president Johan, Adolf Pengel die uit blijdschap een bad nam met het oliewater. Waarom heeft de politiek er toen niks mee gedaan? Het raaskallen over gebeurtenissen is eenvoudig maar de feiten kennen is een andere ballgame.

Schaamteloos om foto’s van Adhin en al die genoemde namen te plaatsen voor zij die niet beter weten, de onwetenden. Al deze personen zijn dankzij Bouterse in de positie gebracht om te doen wat zij toen hebben gedaan. Dr. Ir. Herman Adhin was Bouterse persoonlijk dankbaar en een dienaar.
Nog schandaliger en dom om te stellen dat de olie aan land en voor de kust niet is ontdekt door Bouterse. Natuurlijk niet, maar hij heeft het mogelijk gemaakt. Staatsolie is Bouterse zijn legacy (dommie). Zichzelf weer bedienen van leugens over verkoop van Staatsolie. Publiceer de akte van verkoop!

Eugène van der San kan je vertellen over het moment van overdracht van de administratiefrechtelijke stukken van het kabinet van de president en het onderhoud met de gekozen president. Omdat je geen verstand hebt hoe de overheidsadministratie werkt, kan je de overige onzinnige en domme vragen stellen. En als je meer wil weten speel geen futuboi maar vraag het aan jouw meerdere Moensi en Santokhi zelf.

Ik roep het volk van Suriname niet op om wat dan ook te doen; zij moeten het maar zelf beoordelen en weten.

Eugène van der San

Advertentie