starnieuws

President spreekt de VN op 25 september toe

19 Sep, 06:51
President Chan Santokhi zal van 20 tot en met 28 september uitlandig zijn. Hij gaat de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toespreken op 25 september. Daarnaast zal hij deelnemen aan de 'Summit of the Future', waar gesproken zal worden over een wereldbestuur.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zei woensdagavond op een regeringspersconferentie dat er verder drie bijeenkomsten zijn op hoog niveau. Het gaat om volksgezondheid, veiligheid en nucleaire beheersing. Ook is er een bijeenkomst onder leiding van de Canadese premier over Haïti met Caribische en Latijns-Amerikaanse landen. Daar gaat de president ook een bijdrage leveren.

Verder zijn er bilaterale ontmoetingen waaronder met de secretaris-generaal van de Verenigde Naties en de premier van Nederland. Ook zullen in New York met investeerders worden gesproken vooral met het oog op het besluit van Total Energies voor het finaal besluit om te investeren. De diaspora in New York heeft verschillende ontmoetingen gepland waar de president toespraken zal houden.

Op 1 oktober houdt de president zijn laatste jaarrede vóór de verkiezingen. Na terugkeer is het staatshoofd volgens Ramdin ready voor de jaarrede. Dan zal ook de begroting worden ingediend bij De Nationale Assemblee voor het dienstjaar 2025.

Advertentie

Thursday 19 September
Wednesday 18 September
Tuesday 17 September