starnieuws

Tiener dodelijk geraakt door 14-jarige dader

14 Sep, 16:36
De 16-jarige C.H. is in het ziekenhuis overleden aan een steekverwonding die hij opgelopen had in zijn onderbuik. De verdachte W.A. (14) deed kort na het incident samen met zijn moeder het politiebureau aan voor aangifte. 

Na melding van de steekpartij donderdagavond op de hoek van de Philipus- en de Matheusweg in het ressort Pontbuiten, werd het slachtoffer C.H. in kritieke toestand door een familielid naar het politiebureau gebracht. Hij is daarna per eigen gelegenheid vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Er moest operatief worden ingegrepen, maar het slachtoffer liet kort daarna het leven op de Intensive Care Unit van de ziekeninrichting.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat het slachtoffer en de verdachte na het voetballen  ruzie kregen om een bierkrat waarop zij zaten. De twee jongens geraakten in een worsteling die uitmondde  in een gevecht. De kemphanen werden uit elkaar gehaald, waarna beide partijen naar huis gingen en later terugkeerden naar de hoek Philipus- en Matheusweg. De moeder van W.A., zijn oma en een tante begaven zich ook naar de hoek. De moeder van W.A. vroeg C.H. om rekenschap. C.H. zwaaide met een scherp voorwerp in de richting van de vrouw, terwijl W.A. met een scherp voorwerp hem achterna ging.

W.A. weerde de slag van C.H. af met zijn hand, waardoor hij een kapverwonding opliep, deelt de politie Public Relations mee. De tante van W.A. probeerde C.H. het scherpe voorwerp afhandig te maken, maar raakte ook gewond aan haar hand. C.H. bleef op zijn tegenstander afkomen met het scherpe voorwerp, waardoor W.A. rondcirkelde tussen de omstanders. Op een gegeven moment kwam hij te vallen en C.H.  bleef zwaaien met het scherpe voorwerp naar de richting van W.A. Ook deze bewegingen weerde hij af met zijn linkerhand en liep daarbij kapverwondingen op. 

Op een bepaald werd W.A. door iemand van de grond getild en zag daarbij dat C.H. met het scherpe voorwerp in de richting van zijn moeder zwaaide. De tante van W.A. poogde ook het scherpe voorwerp afhandig te maken, maar liep ook een snijverwonding in haar hand op. W.A. pakte het scherpe voorwerp waarmee C.H. zwaaide met zijn ene hand vast en bracht zijn tegenstander een steekverwonding toe in de buikstreek. 

De verdachte W.A. werd vrijdag door medewerkers van Kapitale Delicten opgespoord en aangehouden. W.A. werd voorgeleid en is na afstemming met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld. De twee scherpe voorwerpen zijn nog niet achterhaald.

Advertentie