starnieuws

NDP deelt visie met gaama Aboikoni ontwikkeling binnenland

13 Sep, 18:55

De NDP delegatie onder leiding van voorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft een officieel bezoek gebracht aan gaama Albert Aboikoni van Saamaka. (Foto's: NDP)
NDP-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft aan het hoofd van een delegatie een officieel bezoek gebracht aan het grootopperhoofd van de Saramaccaners, Albert Aboikoni. Zij heeft de ontwikkelingsvisie van de partij met het stamhoofd gedeeld. De granman werd in zijn residentie bezocht in het dorp Asidonhopo.

Een delegatie van de NDP vertoefde bijkans een week in het bestuursressort Boven-Suriname in het district Sipaliwini en heeft dinsdag een officieel bezoek gebracht aan de gaama. De ontmoeting werd bijgewoond door prominente leden van de partij, onder wie Sergio Akiemboto, Caroline Heilbron, Rossellie Cotino, Melvin Bouva, Ingrid Bouterse-Waldring, Jayant Lalbiharie, Iona Edwards, Naltus Naana en Humphrey Jeroe. Het gesprek tussen de NDP-delegatie en het grootopperhoofd draaide om de uitdagingen waarmee de gemeenschappen in het gebied geconfronteerd worden, evenals de ontwikkelingsvisie van de partij voor de toekomst van het district, meldt de NDP.


Tijdens het bezoek aan diverse dorpen in de regio onderstreepte Simons de noodzaak van gelijke kansen voor alle districten, waarbij de focus van de NDP ligt op gemeenschapsontwikkeling en rurale vooruitgang. Volgens de voorzitter moeten alle burgers in Suriname, ongeacht hun locatie, kunnen profiteren van de mogelijkheden voor ontwikkeling. “We moeten samen hard werken aan de ontwikkeling van het eigen gebied en Suriname.”

In haar toespraken in de verschillende Saamaka-dorpen sprak Simons haar waardering uit voor de gastvrijheid en de cultuur van de gemeenschappen in Boven-Suriname. Ze benadrukte dat de NDP in de afgelopen jaren altijd heeft gestreefd naar inclusiviteit en participatie van alle groepen binnen de samenleving. Met dit bezoek heeft de partijleiding zich persoonlijk georiënteerd in het gebied om de noden en kreten van de leefgemeenschappen aan te horen en zelf te aanschouwen.Behalve 'kennismaking' maakt het bezoek aan het district Sipaliwini deel uit van de bredere strategie van de NDP om haar banden met de rurale gemeenschappen te versterken en hun belangen steeds mee te nemen in de programma's die worden ontwikkeld voor Suriname.

Advertentie