starnieuws

NDP en PL domineren Avond Tweedaagse

14 Sep, 00:57

Tuberoos is deze keer niet in een bigi koto. De eerste editie van de Avond Tweedaagse is vrijdag swingend begonnen. (Foto's: René Gompers)

De NDP doet met een grote groep mee aan de wandelmars.

Bij Pertjajah Luhur hebben de leiders Paul en Bronto Somohardjo ook meegelopen.

Ook de ABOP is van de partij bij de tweedaagse wandelmars.
De eerste editie van de Avond Tweedaagse (ATD) in Paramaribo, is vrijdag gestart. Zingend, trompettend, drummend, dansend trokken de diverse groepen vanuit het BVSS terrein. Sommige groepen vallen direct op: Tuberoos heeft verrast met haar nieuwe outfit, geen bigi koto's dit jaar. Althans, misschien niet op dag 1. De Nationale Democratische Partij (NDP) en Pertjajah Luhur (PL) zijn zeer goed vertegenwoordigd. Bij de PL liepen zelfs partijleiders Paul en Bronto Somohardjo mee. Ook de ABOP doet mee met de ATD.

Purcy Olivieira, voorzitter van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS), benadrukt dat de A2D de traditionele Avondvierdaagse (AVD) niet vervangt. Het is wel de tweede achtereenvolgende keer dat er in september wordt gelopen; de 59e editie van de AVD is wel 4 dagen geweest. Dit is de eerste 'wandelmars' die in twee dagen wordt gelopen.

De vierdaagse wandelmars die traditioneel in april wordt gehouden, gaat in 2025 normaal door, geeft Oliviera aan. Het aantal deelnemers, althans het aantal personen dat werkelijk meeloopt, wordt geschat op meer dan 2.000. Dat is minder dan de helft van vorig jaar. Binnen 3 kwartieren hadden de groepen en individuele wandelaars het beginpunt verlaten.

Het thema dit jaar is 'Health is Wealth: blijf fit en Gezond in de Vakantie'. 2025 is een verkiezingsjaar en doen vaker politieke partijen mee. Ze pakken dan groots uit. Beide zijn zowat de grootste wandelgroepen op dag 1 van de A2D geweest.

Advertentie