starnieuws

VHP lanceert website en app in gerenoveerd hoofdkwartier

13 Sep, 06:48

De vernieuwde VHP website is door partijvoorzitter, president Chan Santokhi, gelanceerd in het gerenoveerde partijgebouw 'de Olifant'.


De VHP heeft donderdag een eigen website en een mobile app gelanceerd. De app is ook “een instrument tegen fake nieuws” stelt VHP-voorzitter, president Chan Santokhi. Gebruikers van de applicatie zullen daarnaast veel kunnen doen, van klachten indienen tot aanvragen van bouwkavels. De launch van de app en de website is onderdeel geweest van de ceremonie waarbij het gerenoveerde gebouw van stichting De Olifant, tevens het hoofdkantoor van de VHP, in gebruik is genomen.

Menig spreker heeft benadrukt hoe belangrijk het kantoor is, dat het een plek is waar grote beslissingen zijn genomen voor de partij en het land. Dat werk wordt sowieso voortgezet en de verwachting is dat de komende beslissingen gaan resulteren in een tweede termijn van het presidentschap voor voorzitter Santokhi. Na de rondleiding is in de vernieuwde vergaderzaal de website en de VHP app die via de website te downloaden is, gelanceerd.

Chivaro Gajadien van IQ Technologies, de bouwer van de website en de app, geeft aan wat er allemaal met de app gedaan kan worden: “Alle nieuws, dus het helpt direct tegen fake nieuws. Projecten, online lidmaatschap registratie, je hoeft niet meer naar de partij te komen. Je krijgt ook gewoon notifications net als bij Facebook zodra er een nieuw item is. Het opsturen van klachten of aanvragen. Aanvragen van bouwkavels, van AOV, rechtspositie. Alles kan je via deze app doen. Het is handig. Er is een gedachte erachter: het biedt onze structuren en leden met een leidinggevende positie de ruimte om direct te kunnen werken voor onze leden.”


Santokhi benadrukt het belang van digitale informatie: “Onderzoek heeft uitgewezen dat heel veel mensen, vooral jongeren heel weinig de krant lezen of naar tv kijken, naar radio luisteren, naar nieuws luisteren. Ze zitten heel sterk op social media. De app en de website zijn daar onderdeel van, social media is meer. Wij moeten alle instrumenten inzetten voor de campagnevoering. Dit is de basis.” Hij vervolgt: “Er is veel fake informatie waarbij we in de war raken. Hier is een instrument om fake nieuws direct te checken maar ook om na te trekken of het wel of niet waar is.”

Gajadien geeft aan dat de bouw van de website US$ 5.000 gekost heeft. De mobile app is veel duurder, deelt hij mee maar noemt de prijs niet. Beide zijn een gift van hem en het bedrijf aan de partij. Hij drukt de leden op het hart om vooral van de app gebruik te maken.  Santokhi merkt op: “Bedankt voor de ondersteuning. U zult de vruchten hiervan plukken op 25 mei 2025.”

Advertentie