starnieuws

Ondernemers Brokopondo gestimuleerd voor export EU

31 Aug, 18:37

De ondernemers uit Brokopondo met hun certificaten samen met minister Steven Mac Andrew, ad-interim op EZ en andere genodigden.
21 ondernemers uit Brokopondo hebben de EU labeling and packaging requirement for CARIFORUM exporters training succesvol afgerond. De training heeft drie dagen geduurd met het doel om ondernemers bewust te maken van de verpakking en etikettering vereisten bij het exporteren naar de Europese Unie.  

Het onderdirectoraat Interne Markt van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft samen met Surinaams Standaarden Bureau en goudbedrijf Zijin de training mogelijk gemaakt. Vrijdag hebben de ondernemers hun certificaten in ontvangst genomen. Hierna werden hun producten tentoongesteld en ten verkoop aangeboden in de multifunctionele zaal van het Brokopondo Centrum.


Districtscommissaris van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon, heeft bewustwording opgemerkt bij de ondernemers van Brokopondo, om niet alleen lokaal maar ook regionaal te concurreren. De ondernemers in Brokopondo willen meer produceren en bereiken met hun onderneming. Volgens hem zal met deze training capaciteitsversterking en zelfredzaamheid gecreëerd worden in Brokopondo. Mendelzoon is zeer dankbaar voor dit initiatief en zal vanuit het commissariaat de ondernemers blijven mobiliseren om te participeren aan de trainingen die worden aangeboden.

General manager van Zijin, Qianjie Wang heeft aangegeven dat het doel van het bedrijf onder andere is om lokale ondernemers in Brokopondo te ondersteunen middels trainingen, zodat zij meer kunnen groeien. Volgens Wang heeft Zijin besloten om het percentage van de lokale inkoop te verhogen voor meer werkgelegenheid in Brokopondo, meldt EZ.


Ad-interim minister Steven Mac Andrew, heeft aangeven dat deze training belangrijk is voor de ondernemer om aan de juiste standaarden en technische voorschriften te voldoen als zij lokaal en regionaal willen verkopen. Hij heeft de participanten op het hart gedrukt om de kennis en vaardigheden die zij hebben opgedaan tijdens de training, toe te passen in de praktijk. Volgens Mac Andrew zijn standaarden en technische voorschriften belangrijk, zodat zij kunnen meegaan met de internationale richtlijnen die vereist worden in de Europese Unie en dat ondernemers ongehinderd naar Europa kunnen exporteren. Hij hoopt dat de ondernemers zich blijven ontwikkelen ter uitbreiding en professionalisering van de ondernemingen.

Advertentie

Saturday 14 September
Friday 13 September
Thursday 12 September