starnieuws

Inoca Rusland nieuwe voorzitter partijraad DA'91

31 Aug, 14:42

Inoca Rusland gekozen als voorzitter partijraad DA'91
Inoca Rusland is vrijdag gekozen als voorzitter van de partijraad van DA'91. Zij volgt Sunil Oemrawsingh op. Rusland die al enige jaren lid is van de partij en heeft alle kadertrainingen gevolgd. Zij heeft een rijke werkervaring binnen het NGO veld evenals in het bedrijfsleven. In de goed bezochte speciaal hiervoor door het DA’91 Presidium uitgeschreven vergadering vergaarde de lijst Inoca Rusland de meerderheid van de stemmen. Zij weet zich gesteund door nog vier bestuursleden in het partijraadsbestuur.

Rusland zal voor de komende vijf jaren de functie van partijraadsvoorzitter bekleden. De partijraad is het hoogste sanctionerend orgaan van DA'91. Alle besluiten voor samenwerking met andere organisaties, vaststelling en goedkeuring van de finale kandidatenlijsten evenals mogelijke participatie in de regering zullen de sanctionering van de partijraad vereisen. De nieuwe partijraad voorzitter gaf aan in alle besluiten te zullen streven naar een betrokkenheid van alle organen en structuren van de partij.

Oemrawsingh, die vanwege omstandigheden niet aanwezig kon zijn, gaf in zijn boodschap aan zijn oprechte dank uit te spreken voor het vertrouwen dat in hem is gesteld gedurende de afgelopen termijn. Het was voor hem een groot voorrecht om, samen met de presidiumleden en toegewijde partijgenoten, bij te dragen aan het bevorderen van de liberale waarden en het versterken van de democratische instituties, mensenrechten, en nationale ontwikkeling. "Onze gezamenlijke inzet voor de idealen van DA'91 onderstreept het belang van betrokken leiderschap en actieve participatie in het politiek discours van ons land".

De voorzitter van presidium tevens partijvoorzitter, Angelic del Castilho, feliciteerde de nieuwe partijraad voorzitter en memoreerde dat DA’91 steeds weer de trendsetter is. Werd haast 10 jaar geleden de eerste vrouwelijke partijvoorzitter gekozen in een politieke organisatie was dat DA’91. Ook nu weer is de eerste vrouwelijke partijraad voorzitter gekozen in DA’91. Volgens Del Castilho is het ietwat gemakkelijker voor vrouwen om het glazen plafond te doorbreken in DA’91 omdat zowel de mannen als vrouwen in de partij oprecht geloof en vertrouwen hebben in vrouwelijk leiderschap. In DA’91 trekken de vrouwen elkaar op. Vrouwen met durf, daadkracht en deskundigheid hebben daardoor alle ruimte de hoogste verantwoordelijkheid op hun schouders te nemen. Dit is niet alleen in het belang van de partij, doch ook in het belang van geheel Suriname “ want wij vrouwen, leiders van DA’91, weten wat nodig is", stelde Del Castilho.

Advertentie

Saturday 14 September
Friday 13 September
Thursday 12 September