starnieuws

Focus leiding van het land vandaag op Nickerie

31 Aug, 00:00

De lijst van sprekers voordat de grondbriefjes worden uitgereikt aan de aanvragers.
De focus van nagenoeg de hele regeringstop is vandaag op Nickerie. President Chan Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk, Assembleevoorzitter Marinus Bee en minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer zullen in de middag grondbeschikkingen uitreiken op het districtscommissariaat in Nieuw Nickerie.

President Santokhi en minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zullen tractoren overdragen aan coöperaties. Ook is er een ontmoeting met de padieboeren die de president eerder deze week op zijn kabinet heeft ontvangen.

Padieboeren hadden in Nickerie aangifte gedaan tegen de leiding van LVV Nickerie. Zij vinden dat er is gefraudeerd met opbrengen van boeren op de lijst om gecompenseerd te worden. Ook zijn namen van boeren op de lijst geplaatst voor kunstmest terwijl ze deze niet ontvangen hebben. De trekkers van de belangengroep heeft de president gevraagd naar een CLAD onderzoek.

Minister Sewdien heeft Soebhaaschandre Raghunath met ingang van 1 september ontheven uit de functie van waarnemend onderdirecteur Landbouw West. Hij wordt ter beschikking gesteld van de waarnemend directeur van Landbouw, Jitendra Kalloe.

Het is niet gelukt om een reactie te krijgen van de minister over de reden van de ontheffing. Kalloe verwees voor een reactie naar de minister die niet bereikbaar was.

Advertentie

Saturday 14 September
Friday 13 September
Thursday 12 September