starnieuws

Vakantiewerk gestart met sessie werkethiek

31 Aug, 12:44

Enkele jongeren tijdens de sessie werkethiek bij de start van het programma ‘Vakantie werkgelegenheid’ van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken.
Het programma ‘Vakantie werkgelegenheid’ van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) is donderdag gestart met een sessie over werkethiek. Het programma houdt in dat schoolgaande jongeren uit verschillende districten vanaf 2 september door het ministerie gedurende 10 dagen in de gelegenheid worden gesteld vakantiewerk te doen.

In de tweedaagse sessie werkethiek leren de jongeren waarden, normen en gedragingen die verwacht worden in een professionele werkomgeving. Dit is van belang, omdat veel vakantiejobbers weinig tot geen werkervaring hebben en dit hun eerste kennismaking zal zijn met de werkvloer. Het programma wordt getrokken door het onderdirectoraat Jeugdcentra.

Het thema van de sessie is ‘Ik houd mij aan de 5 P’s op de vakantiejob van AWJ.’ Het thema verwijst naar de begrippen: participatie, presentie, performance, prestatie en problemen. In de context van vakantiewerk zijn deze begrippen nauw met elkaar verweven en spelen ze een belangrijke rol in het succes van de vakantiejob en de leerervaring van de jongeren. De sessies zullen in de districten: Para, Marowijne, Coronie, Nickerie en Paramaribo worden gehouden.

De jongeren hebben tijdens de sessie blijk gegeven enthousiast te zijn om tijdens hun vakantie aan de slag te gaan, zegt de Communicatie Unit van AWJ. In totaal zullen duizend jongeren aan de slag gaan, veelal in tehuizen. De trainers zijn: Meryl Maes (onderdirecteur Jeugdcentra), Maverick Kromosoeto, Carol Wilnis en Franklin Boldewijn.

Advertentie

Saturday 14 September
Friday 13 September
Thursday 12 September