starnieuws

Boy Scouts op kamp in Colakreek

31 Aug, 06:51

President Chan Santokhi in hoedanigheid van Chief Scout van Boy Scouts Suriname op bezoek bij het Pre-Nationaal Kamp Boy Scouts Suriname.
President Chan Santokhi heeft donderdag in hoedanigheid van Chief Scout van Boy Scouts Suriname een bezoek gebracht aan het Pre-Nationaal Kamp Boy Scouts Suriname. Het kamp te Colakreek  brengt jongeren in de leeftijd van elf tot achttien jaar samen en is dit jaar in het kader van de viering van het honderdjarig bestaan van de padvinderij in Suriname.

Hoofdkwartier Commissaris Verkenners, Wilgo Koster geeft aan dat het kamp de nadruk legt op saamhorigheid en discipline - essentiële kernwaarden binnen de scoutingbeweging. Het hoofddoel is volgens Koster om jongeren klaar te stomen voor de maatschappij. Naast saamhorigheid zijn teamgeest en hulpvaardigheid essentiële waarden die tijdens het kamp benadrukt worden. Opmerkelijk is dat tegenwoordig weinigen zich aanmelden voor de padvinderij. Koster zei te hopen dat na dit kamp het aantal inschrijvingen zal toenemen.

Santokhi sprak zijn waardering uit voor zijn rol als beschermheer. Hij erkende de uitdagingen waarmee de jeugd wordt geconfronteerd en zei ervan overtuigd te zijn dat de padvinderij een grote bijdrage levert aan de vorming van de jeugd. Hij moedigde de scouts aan de vormingstrainingen niet te onderschatten, omdat zij straks degenen zijn die voor Suriname zullen zorgen.

De patrouilles begonnen met een kilometerslange mars wat voor velen een enerverend onderdeel was. Een andere uitdaging was de regen waardoor het hout nat werd. Ondanks deze hindernis slaagden de jongeren erin om het vuur toch aan te krijgen, een belangrijke les in doorzettingsvermogen en creativiteit, schrijft de Communicatiedienst Suriname (CDS).

Cherlique Lilienthal, ondervoorzitter van de presidentiële commissie Boy Scouts Suriname tevens woordvoerder van de president; Vinesh Barhoe, general manager van METS Travel & Tours Suriname en Rudi Esajas, hoofdcommissaris van de Boy Scouts Suriname waren aanwezig ter ondersteuning van de activiteiten.

Advertentie

Saturday 14 September
Friday 13 September
Thursday 12 September