starnieuws

Atompai: Maandag oplossingen alle urgente zaken

30 Aug, 10:36

Leden aangesloten bij de veiligheidsbonden luisteren naar het verslag van het onderhoud dat donderdagavond is gevoerd met president Chan Santokhi. (Foto's: Jerrel Harderwijk)
De bijzondere algemene ledenvergadering van de veiligheidsbonden hebben zojuist besloten de vergadering in het weekend op te schorten. Maandag komen de bonden weer bijeen om de resultaten te bespreken die bereikt zullen worden in het weekend. Poetini Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politiebond, zei dat alle administratieve zaken in orde moeten komen vóór maandag. Vanmiddag begint het werk samen met een cluster van ministers onder leiding van minister Krishna Mathoera van Defensie.

De uitkomst over de lonen wordt op zaterdag 7 september verwacht. Op maandag 9 september zullen de leden geïnformeerd worden over het resultaat. Atompai legde uit dat het niet alleen gaat om een percentage bij de loonsverhoging maar ook om de belastingschijven en de koopkrachtversterking van SRD 3.500. De eis is dat dit bedrag wordt geïncorporeerd in het salaris. Alles moet goed worden berekend, want het gaat erom dat de werkers er daadwerkelijk beter van worden. Over de lonen en de koopkracht wordt onderhandeld met de president, bijgestaan door een cluster van ministers, het Onderhandelingsorgaan en de voorzitters van de veiligheidsbonden (politie, brandweer, penitentiaire ambtenaren en de de bijstands- en beveiligingsdienst).

De voorzitter van de Surinaamse Politiebond, Poetini Atompai, leidt de bijzonder algemene vergadering.

Het is de bedoeling dat in het weekend over de risico- en overbruggingstoelage, de bevorderingen en brandstofkwestie de zaken in orde zijn. Er is een tijdlijn vastgesteld en ook de personen die belast zijn met diverse issues. Ook de leiding van de korpsen zijn betrokken. De finale bespreking, ook over lonen, is gepland op 7 september onder leiding van de president.

Nadat de besluiten zijn voorgehouden aan de leden, hebben enkelen hun mening gegeven. Iedereen wil concrete resultaten zien. De leden wilden liefst in vergadering blijven tot 9 september. Atompai heeft aangegeven dat de besturen niet tegelijk werken aan een oplossing dit weekend en tegelijk in vergadering kunnen zijn. Afgesproken is om maandag met concrete resultaten te komen. Tot dan is de vergadering opgeschort. Uiteindelijk is de vergadering unaniem akkoord gegaan met om maandag weer bijeen te komen.


Advertentie

Saturday 14 September
Friday 13 September
Thursday 12 September