starnieuws

Regering en Ravaksur plus overleggen maandag verder

30 Aug, 05:07

President Chan Santokhi heeft Ravaksur plus donderdag ontvangen. Er is langdurig gesproken over de wensen en grieven van de vakbeweging en de energietarieven. (Foto: Kabinet van de President)
De regering en Ravaksur plus zullen maandag verder overleggen met elkaar over de loononderhandelingen en de energietarieven. Starnieuws verneemt van verschillende bronnen dat er donderdag geen overeenstemming bereikt is. De regering heeft vanaf het begin 10% loonsverhoging aangeboden, terwijl Ravaksur plus 35% heeft gevraagd. De COL die apart onderhandelt, heeft 50% verhoging gevraagd. Daarnaast praten ook de veiligheidsbonden apart met de regering. Uiteindelijk zullen alle partijen dezelfde voorzieningen krijgen.

De regering laat via de Communicatiedienst weten dat er in "een oprechte en open sfeer" het onderhoud met Ravaksur plus is gevoerd onder leiding van president Chan Santokhi. De loononderhandelingen worden voortgezet en spoedig gefinaliseerd. President Santokhi benadrukt dat dit direct verband houdt met de toelagen, overuren en pensioenen van zowel ambtenaren als gepensioneerde landsdienaren. De effecten hiervan moeten, mede gelet op het herstelprogramma, nauw in de gaten worden gehouden en goed worden doorberekend.

De regering zal concrete maatregelen moeten nemen om verdere verbetering van de leefomstandigheden te realiseren. Dit zal op een zodanige wijze worden uitgevoerd dat de macro-economische stabiliteit wordt gewaarborgd. Het besluit werd genomen om in goed overleg de behaalde resultaten spoedig vast te stellen. President Santokhi benadrukt dat de onderhandelingen in eenheid moeten plaatsvinden, waarbij de betrokkenen als Surinamers gezamenlijk moeten optreden om een gunstig resultaat voor de samenleving te realiseren.


Advertentie

Saturday 14 September
Friday 13 September
Thursday 12 September