starnieuws

Bacheloropleiding Taal en Communicatie geaccrediteerd

29 Aug, 21:15

Het team van Taal en Communicatie met het visitatiepanel.- (Foto: Adekus Bureau)
De accreditatie van Bacheloropleiding Taal en Communicatie van de Faculteit der Humaniora (FdHum) van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus) door het Nationaal Orgaan voor Accreditatie (NOVA) eerder deze maand, brengt het aantal geaccrediteerde opleidingen van de universiteit op 22.

De bacheloropleiding Taal en Communicatie is een voorloper op de masteropleiding Nederlands van FdHum en start om het ene jaar, meldt het Adekus Bureau. De opleiding is gestart als opleiding Nederlands in 2017. Na evaluatie van het programma en het plegen van de nodige aanpassingen is in 2022 de naam gewijzigd.

De afgestudeerde bachelor Taal en Communicatie draagt de titel Bachelor of Arts en is hiermee assistent-wetenschapper maar kan ook fungeren als medewerker op het gebied van de interne en externe communicatie in een bedrijf. Met de ontwikkelde competenties is de afgestudeerde onder andere in staat om adviezen uit te brengen over taalkundige en  taalbeheersingsvraagstukken, schrijft het Adekus Bureau.



Advertentie

Saturday 14 September
Friday 13 September
Thursday 12 September