starnieuws

Belastingdienst komt in oud pand VS ambassade

11 Jun, 06:51

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën & Planning geeft het officiële startsein voor de renovatie van het pand waarin de ambassade van de Verenigde Staten was gevestigd. Dit pand staat tegenover het regeringsgebouw. (Foto: CDS)
Binnen een jaar kan de Belastingdienst verhuizen naar het gerenoveerde gebouw waar de Amerikaanse ambassade was gehuisvest aan de dokter Sophie Redmondstraat. Het startsein voor de renovatie werd maandag gegeven. Naast het voorzien van een gebouw wordt er gewerkt aan een efficiënter systeem voor het beheer van de publieke financiën en de duurzame ontwikkeling en economische welvaart. “Wij willen voor dit jaar in de begroting SRD 54 miljard aan inkomsten binnenhalen, daar hebben belasting en douane het voortouw in. Het is een zorgvuldig berekend bedrag en het moet ook binnengehaald worden,” zei minister Stanley Raghoebarsing.

De renovatie is onderdeel van het Fiscal Strengthening to Support Economic Growth programma van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank. Het pand is eerder opgekocht door het ministerie voor het onderbrengen van de Belastingdienst daar. De Douane krijgt een eigen kantoor op de Nieuwe Haven dat in de komende maanden in gebruik wordt genomen, meldt de Communicatiedienst Suriname. Raghoebarsing benadrukt het belang van deze diensten voor de economie en geeft aan dat het hebben van een goed gebouw voor de werkers geen gunst is, maar een recht. Volgens Raghoebarsing zijn de belastinghervormingen, zoals de verschuiving naar luxe-consumptiebelasting, zodanig geweest dat de druk op de inkomstenbelasting minder is geworden.

De bewindsman onderstreept het belang te voldoen aan de belastingplichten en verwijst naar het voorbeeld van het staatshoofd en de vicepresident. “We hebben vorige week een brief gestuurd naar alle belangrijke mensen in het land om te letten op het betalen van belastingen. De president en de vicepresident staan achter dit initiatief.” Hij zegt dat er ook gewerkt wordt aan het digitaliseren van de diensten waarbij men online kan voldoen aan de belastingplichten. “Het helpt met het versnellen om belastingen in orde te hebben, maar helpt ook om corruptie te vermijden”.

Advertentie

Wednesday 19 June
Tuesday 18 June
Monday 17 June