starnieuws

General manager Zorghotel daagt DNA lid Mohan uit

26 Jul, 00:01

Assembleelid Roy Mohan over het Zorghotel gisteren in De Nationale Assemblee. (Beeld: DNA TV)
Wayne Telgt, general manager bij het Zorghotel, is verontwaardigd over uitspraken gedaan door Assembleelid Roy Mohan (VHP) in De Nationale Assemblee. "Mij is ter ore gekomen voorzitter dat er alles behalve zorg daar is. Echt waar! En ik ben bang dat patiënten daar dood zullen gaan en heel onschuldig in deze. Er worden patiënten daar opgenomen zonder enige management, zorg en dergelijke. Dat patiënten zelf om hulp vragen en de hulp die wegblijft", stelde Mohan. Hij wil van de minister van Volksgezondheid weten wat er gedaan kan worden want er worden patiënten in het Zorghotel geplaatst. 

"Dit is een parlementariër onwaardig. En zeker als je arts bent", reageert Telgt tegenover Starnieuws. Hij is bereid vandaag nog een rondleiding te geven aan de pers. "En het DNA-lid mag ook komen!" Telgt benadrukt dat een Assembleelid, dat ook nog arts is, niet alleen op basis van 'wat hem ter ore is gekomen' zulke verregaande uitspraken kan doen in het parlement.

Wanneer een gezondheidsinstelling op deze manier wordt belicht is het een ernstige zaak. Het vertrouwen wordt kapotgeslagen op die manier. Telgt vraagt zich af wat de motieven van het Assembleelid zijn om zo uit te halen naar het Zorghotel op basis van zaken die hij gehoord heeft. Hij dient te beseffen hoe ernstig de consequenties zijn wanneer wordt gesteld dat patiënten daar dood zullen gaan.

"Ik daag hem uit om te komen. Hij is arts en hij kan het beoordelen", stelt Telgt. Hij kan samen met het management door de afdelingen lopen en zelf zien hoe patiënten worden behandeld. De general manager deelt mee dat hij na deze uitspraken de afdeling Kwaliteit toch zal vragen om een diepgaand onderzoek in te stellen of er een druppeltje waarheid is in de uitspraken die gedaan zijn in 's lands vergaderzaal door het Assembleelid.

Advertentie