starnieuws

Havenbeheer heeft ruimte nodig voor uitbreiding

07 Sep, 08:41

President Chan Santokhi ontvangt een delegatie van N.V. Havenbeheer op zijn kabinet. (Foto: CDS)
“Wij willen de toonaangevende haven van Suriname en binnen de Caricom zijn en blijven.” Woorden van directeur Andreas Talea van N.V. Havenbeheer bij de presentatie van de plannen voor toekomstige uitbreiding. Bij de bijeenkomst op 5 september op het Kabinet van de President waren president Chan Santokhi en minister Uraiqit Ramsaran van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) aanwezig.

Talea verwacht met de ontwikkeling van de olie- en gassector in Suriname een aanzienlijke toename van het volume aan inkomende lading. De organisatie heeft extra ruimte nodig om deze groei te kunnen faciliteren. Het uitbreidingsplan richt zich op diverse strategische gebieden, zoals het Bruynzeel-terrein en het terrein waar Ballast Nedam opereerde.

Door hun ligging naast het huidige terrein van N.V. Havenbeheer en langs de Surinamerivier worden deze gebieden als strategisch beschouwd en geschikt geacht voor havenactiviteiten. Veel van deze gebieden zijn echter momenteel niet in handen van de staat. Santokhi gaf de opdracht te onderzoeken wie de eigenaren van de betreffende gronden zijn en welke uitdagingen daarmee gepaard gaan, om hierover later overleg te voeren. Hij verwacht binnen een maand een stappenplan van de organisatie, schrijft de Communicatiedienst Suriname (CDS).

Advertentie