starnieuws

VSB dringt aan op onderzoek incident stuwmeer

15 Sep, 10:44
De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) dringt er bij de autoriteiten op aan om grondig onderzoek te doen naar de chemische stoffen die in het stuwmeer zijn terechtgekomen en de resultaten zo spoedig mogelijk te delen met de samenleving. De meldingen van aangespoelde dode vissen en de verontrustende beschrijving van een chemische stof als een vorm van cyanide, benadrukken de noodzaak van transparantie en doortastende actie om de gevolgen voor het milieu en de volksgezondheid tot een minimum te beperken.

De VSB spreekt haar ernstige bezorgdheid uit over het verontrustende incident dat zich op 26 augustus jongstleden heeft voorgedaan in het Afobaka stuwmeer, waarbij een vrachtwagen met chemische stoffen in het meer is terechtgekomen. Het feit dat pas afgelopen weekend de vrachtwagen uit het water werd gehaald en de aanzienlijke hoeveelheid een chemische stof werd ontdekt, roept grote vragen op over de mogelijke impact op het milieu en de volksgezondheid.

"Wij roepen de autoriteiten op om streng op te treden tegen nalatigheid en illegale activiteiten die bijdragen aan milieuverontreiniging en een mogelijk gevaar kunnen vormen voor de gezondheid." De VSB onderstreept het belang van een gedegen milieubeheer en verantwoordelijk handelen door zowel bedrijven als burgers. In deze situatie zijn duidelijkheid, samenwerking en preventieve maatregelen van cruciaal belang om verdere schade te voorkomen.

De VSB blijft de ontwikkelingen nauwlettend volgen en hoopt dat dit incident zal leiden tot betere naleving en handhaving van milieuwetten en -regels. "Wij vertrouwen erop dat de verantwoordelijke instanties met spoed en zorgvuldigheid handelen om het stuwmeer en de omliggende gemeenschappen te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van deze verontreiniging", stelt de bedrijfslevenorganisatie. 

Advertentie

Wednesday 18 September
Tuesday 17 September
Monday 16 September