starnieuws

Natio maatje te groot voor de Golden Jaguars

05 Sep, 20:00

Virgil Misidjan omspeelt de doelman van Guyana en brengt de stand op 3-1.
Natio heeft vanmiddag korte metten gemaakt met de Golden Jaguars uit Guyana tijdens de Concacaf Nations League. De wedstrijd werd met 3-1 gewonnen.

Natio had de eerste 20 minuten van de wedstrijd 60% balbezit, maar zakte hierna zelfs naar 38%. In de 18e minuut wist de speler Djevencio van der Kust de stand te brengen op 1-0 voor Suriname. Na dit doelpunt dropte het tempo bij Natio en de Golden Jaguar had dus dan meer balbezit.

In de 43e minuut kreeg Guyana een strafschop, nadat Omar Glasgow neergelegd werd door de verdediging van Natio, Glasgow maakte geen fout en bracht de stand op gelijke hoogte 1-1. Dat was ook de ruststand.

De tweede helft had Guyana nog steeds een lichte overhand, maar Natio nam geleidelijk aan het spel over en Jayden Montnor die inviel voor Gyrano Kerk kon scoren in de 66e minuut en bracht de stand op 2-1 voor Suriname. Niet lang daarna zette Virgil Misidjan de wedstrijd op slot door de doelman te omspelen en het derde doelpunt te scoren in de 83e minuut.

Natio eindigde de wedstrijd met 45% balbezit, 5 hoekschoppen, 1 gele kaart. Suriname heeft 16 schoten, waarvan 8 op het doel. De passnauwkeurigheid was 80%.

Morgen zal het team van Natio zich verplaatsen naar Guadeloupe. Daar wordt maandag de tweede uitwedstrijd gespeeld tegen Guadeloupe.