starnieuws

Echtgenoot vermoorde vrouw als verdachte aangemerkt

05 Sep, 20:49
Politiewoordvoerder inspecteur Milton Kensmil bevestigt tegenover Starnieuws dat de echtgenoot van S.M. die vermoedelijk vermoord en daarna begraven werd, als verdachte is aangemerkt. Hij is in verzekering gesteld. Het ontzielde lichaam van de vrouw die werd opgegraven, is voor obductie in beslag genomen.

Een familielid had dinsdag aangifte van vermissing gedaan op de politiepost Calcutta. De vrouw woonde in Nederland en was voor drie maanden met vakantie in Suriname. Zij logeerde aan de Rijweg naar Coppename in het district Saramacca. De tante van het familielid was op gegeven moment onvindbaar en niet bereikbaar voor de overige familie. Haar echtgenoot R.H. gaf aan dat zij eerder is vertrokken echter kon hij niet aangeven met wie en welke auto. Omdat de mededeling vreemd was deed het familielid aangifte van vermissing. 

R.H. deelde de politie mee dat zijn vrouw maandag 2 september omstreeks 03.00 uur gemeld had dat zij naar Amerika vertrekt. Zij zou zijn opgehaald door een onbekende man. Hij heeft hem niet gezien en ook het voertuig niet. Bij een onderzoek door de politie van Calcutta op het adres aan de Rijweg naar Coppename, werd op het erf een damestas gewikkeld in een plastiek zak aangetroffen inhoudende persoonlijke spullen van de vermiste waaronder haar paspoort, een mobiele telefoon, sieraden.    

De echtgenoot zei niets te weten van de tas. Woensdag werd door de politie samen met de familieleden het gebied afgekamd. Aan de achterzijde van het perceel werd door de familieleden een paadje aangetroffen, waar bleek dat daar recent iemand heeft gelopen. In het bos werden sporen ontdekt van omgespitte aarde, bedekt met droge bladeren.

Samen met de afdeling Forensische Opsporing is het verdere onderzoek ter plekke verricht. Het lijk van de vrouw werd opgegraven. De echtgenoot die als verdachte is aangemerkt blijft ontkennen iets af te weten van de moord van zijn vrouw. Hij is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.


Advertentie