starnieuws

Training voor vrouwelijke verkiezingskandidaten in Trinidad

06 Sep, 08:50
President Chan Santokhi faciliteert een speciale training voor het bevorderen van gendergelijkheid voor vrouwelijke verkiezingskandidaten in samenwerking met UN Women. Deze training, gericht op vrouwen onder de 40 jaar, is bedoeld om hen te versterken in hun politieke ambities en leiderschapsrollen.

Het initiatief is onderdeel van de bredere inzet van de president om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen, specifiek SDG 5 (gendergelijkheid), te bevorderen. De training zal plaatsvinden in Trinidad & Tobago op 18 en 19 november en wordt gefinancierd door een beurs, waarmee vrouwen uit verschillende landen, waaronder Suriname, de kans krijgen om hun politieke vaardigheden te ontwikkelen. De deadline voor inschrijving is 8 september 2024 waarna er een selectie procedure zal plaatsvinden.

Binnen het Kabinet van de President is Aroena Sardjoe aangesteld om zich specifiek te richten op de bevordering van gendergelijkheid. Zij heeft de samenwerking met UN Women geïnitieerd, met als doel vrouwen te versterken in hun rol als toekomstige leiders binnen de politieke arena van Suriname. Dit initiatief is slechts de eerste stap in een reeks van geplande activiteiten vanuit het Kabinet van de President om vrouwelijk leiderschap in het land te stimuleren, meldt de Communicatiedienst Suriname. 

UN Women werkt samen met de Gender Affairs Division in Trinidad en Tobago binnen het kantoor van premier Keith Rowley, evenals met de Organisatie van Amerikaanse Staten, de Caribbean Institute for Women in Leadership en ParlAmericas. Deze training is een gelegenheid voor de vrouwen om te netwerken en vaardigheden op te bouwen.

“Ik geloof sterk in de kracht en het potentieel van vrouwen om significante bijdragen te leveren aan de ontwikkeling van Suriname en ik moedig hen aan om actief deel te nemen aan het politieke proces”, zegt president Santokhi.

Meer informatie en inschrijving kan via de volgende link: https://forms.office.com/r/B87RaGUEyv


Advertentie