starnieuws

Somohardjo installeert nieuwe Raad van Toezicht Pensioenfonds

25 Jul, 01:47

Minister Bronto Somohardjo (4e van links) met de nieuwe leden van de Raad van Toezicht Pensioenfonds. De belangen van gepensioneerden moeten goed in acht worden genomen. (Foto: BiZa)
Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft maandag een nieuwe Raad van Toezicht Pensioenfonds Suriname geïnstalleerd voor de komende 5 jaren. Onderdirecteur van BiZa, Jeffrey Joemmanbaks, is de voorzitter van de raad. In dit orgaan hebben zitting functionarissen van de ministeries van BiZa, Financiën, het Kabinet van de President, de Centrale van Landsdienaren Organisaties en de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst.

Somohardjo verwacht van de raad, dat zaken over gepensioneerden die tijdens onderhandelingen met vakbonden worden besproken, goed in de gaten worden gehouden. De regering moet hierover worden geadviseerd. “Immers mag het niet zo zijn dat door toekenning van voorzieningen aan actief dienenden de gepensioneerden afhankelijk van het moment, waarop een ambtenaar met pensioen gaat of wenst te gaan, er een minder goede uitgangspositie ontstaat vanwege een bepaalde berekeningswijze of wegvallen van een koopkrachtvoorziening”. 

Aan de afgetreden leden, secretaris en adviseurs richtte hij een woord van dank voor hun inspanningen en werkzaamheden de afgelopen 5 jaren. Met de nieuwe raad ziet de minister een vruchtbare samenwerking tegemoet en spreekt de hoop uit dat de gepensioneerden hun rechtmatige plek krijgen.

De nieuwe voorzitter Joemmanbaks, heeft de minister bedankt voor het vertrouwen gesteld in de nieuwe leden en heeft hem verzekerd dat de raad meteen aan de slag gaat.
Het ambtenarenpensioen is geregeld in de Ambtenarenpensioenwet 1972. Deze wet regelt diverse zaken waaronder de soorten pensioenen, de rechthebbenden, diverse technische bepalingen met betrekking tot wat pensioen is en hoe dat word berekend.

Advertentie