starnieuws

Suriname en Jamaica willen samenwerking uitdiepen

18 May, 12:16

President Chan Santokhi geflankeerd door minister Albert Ramdin en de Jamaicaanse minister Aubyn Hill. (Foto: Kabinet van de President)
Suriname en Jamaica willen de bilaterale betrekkingen versterken en nieuwe mogelijkheden voor samenwerking en economische groei verkennen. Dit is besproken tijdens een bezoek van de Jamaicaanse minister Aubyn Hill van Industry, Investment and Commerce, aan president Chan Santokhi. De ontmoeting diende als platform om bilaterale betrekkingen te versterken en mogelijkheden voor wederzijdse samenwerking en economische groei te verkennen.

De nadruk tijdens de bespreking lag op het bevorderen van economische partnerschappen voor het welzijn van beide naties. Er is breedvoerig van gedachten gewisseld over verschillende aspecten van handel, industrie en investeringen, meldt de Communicatiedienst Suriname. President Santokhi benadrukte de cruciale rol van partnerschappen in de private sector bij het stimuleren van economische groei en bevestigde de toewijding van Suriname aan het stimuleren en onderhouden van nauwe samenwerkingsverbanden. Volgens de regeringsleider wordt door deze ontmoeting de gezamenlijke inzet van beide landen om economische vooruitgang te stimuleren, versterkt.

De toekomstplannen omvatten onder meer het stimuleren van import- en exportactiviteiten en de ontwikkeling van luchtverbindingen tussen Suriname, Guyana, Jamaica en Brazilië. Deze verbindingen zullen niet alleen zorgen voor een vlotte handel tussen de vier landen, maar ook met andere landen. Minister Hill toonde zich optimistisch over de mogelijkheden voor Suriname om vooral de export te vergroten. Jamaica onderhoudt nauwe samenwerkingsverbanden met verschillende Caricom-landen en streeft ernaar een soortgelijke relatie met Suriname te onderhouden. De Jamaicaanse regeringsfunctionaris noemde de export van rijst als een potentieel gebied waarop Suriname zou kunnen excelleren. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking was ook aanwezig tijdens het overleg.

Advertentie

Wednesday 19 June
Tuesday 18 June
Monday 17 June