starnieuws

Verkeersvertraging Saramaccadoorsteek heeft enorme impact

12 May, 09:11
De Associatie voor Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (AKMOS) maakt zich zorgen over de aanhoudende verkeersproblemen rondom de werkzaamheden aan de Saramaccadoorsteek brug. De brug, die vervangen wordt door een nieuwe constructie met zes rijstroken, zal naar verwachting een jaar in beslag nemen om te bouwen.

De verkeersomleiding via de Beekhuizen- en de Saronbrug veroorzaakt niet alleen hinder voor weggebruikers, maar heeft ook een directe impact op de werkende bevolking aan beide zijden van de brug. Lange reistijden en vertragingen zorgen ervoor dat zij laat op het werk aankomen en vaak ook laat thuis zijn, wat leidt tot frustratie en vermoeidheid.

Ondernemers in de omliggende gebieden hebben AKMOS erop gewezen dat deze slopende situatie de aandacht van
beleidsmakers verdient. Zij klagen dat hun dienstverlening wordt belemmerd vanwege de verkeerssituatie. Leveringen komen te laat aan, klanten kunnen moeilijk bij hun bedrijven komen, en het algemene economische verkeer wordt
verstoord.

Het huidige regenseizoen compliceert de situatie nog verder. De regenval vertraagt de werkzaamheden en vergroot de verkeersproblemen. Dit moet gezien worden als een extra complicatie bovenop de reeds bestaande, niet goed opgeloste
verkeersafwikkeling.

AKMOS dringt aan op meer politiebegeleiding en verkeersregeling om het verkeer zo vlot mogelijk te laten verlopen. Daarnaast doet de vereniging een beroep op weggebruikers om geduldig te blijven en alternatieve routes en werk tijden te overwegen om vertragingen te minimaliseren.

Het is van cruciaal belang dat de autoriteiten en betrokken partijen actief werken aan het verbeteren van de verkeerssituatie rondom de brug om de impact op de werkende bevolking en ondernemers, evenals de economie als geheel, te beperken.

Advertentie