starnieuws

Trinidad: Zeven kinderen sterven aan een bacteriële infectie

13 Apr, 07:10

Het algemene ziekenhuis van Port of Spain.
Zeven baby's zijn in vier dagen tijd overleden aan een bacteriële infectie in het algemene ziekenhuis van Port of Spain in Trinidad, aldus de gezondheidsautoriteiten van het eiland. Het algemene ziekenhuis van Port of Spain is de belangrijkste gezondheidszorginstelling in de hoofdstad van het eiland.

De uitbraak vond plaats op de neonatale intensive care van het ziekenhuis, volgens een persbericht van de North West Regional Health Authority (NWRHA), verantwoordelijk voor het management van het ziekenhuis.

De kinderen stierven aan de late neonatale sepsis, een aandoening die bekend staat om zijn snelle optreden en potentieel verwoestende gevolgen, aldus de NWRHA.

Alle slachtoffers waren kinderen die te vroeg geboren waren toen ze nog geen 32 weken oud waren en intensieve zorg nodig hadden, aldus de gezondheidsautoriteiten van Trinidad.

Laboratoriumonderzoek heeft uitgewezen dat er op de afdeling minstens drie zorgwekkende soorten bacteriën aanwezig zijn: Serratia marcescens, ESBL Klebsiella pneumoniae en Klebsiella aerogenes, aldus de NWRHA.

"Ondanks het toedienen van hoge doses antibiotica en het bieden van geavanceerde en intensieve cardio-respiratoire ondersteuning, eiste de infectie het leven van enkele van deze premature baby’s", zei de NWRHA gisteravond in een verklaring.

De afdeling is besproeid met chemicaliën om de bacteriën te doden, en de uitbraak is onder controle gehouden zonder nieuwe sterfgevallen sinds 7 april, aldus de NWRHA.

De regering van Trinidad heeft de Pan American Health Organization (PAHO) gevraagd om haar te helpen bij het onderzoek naar de dood van de baby's, zo vertelde minister van Volksgezondheid Terrence Deyalsingh vrijdag aan het parlement van het eiland. Hij zei dat de regering wilde onderzoeken wat er is gebeurd en dat ze, afgezien van haar eigen interne onderzoek, hulp zoekt bij de regionale instantie.

Advertentie