starnieuws

Atompai: Toelagen politie in orde; liedje regering afgezaagd

13 Apr, 01:03

Diverse toelagen zijn reeds verwerkt op het loonstrookje van de politieagenten.
Diverse toelagen waarover de Surinaamse Politiebond (SPB), onderhandeld had met de regering, worden eind april betaald. Dit bevestigt voorzitter Poetini Atompai tegenover Starnieuws. Op een vraag of dit de leden zal motiveren om met meer verve de criminaliteit aan te pakken, zegt Atompai dat zonder de middelen het werk niet optimaal uitgevoerd kan worden.

De regering heeft in De Nationale Assemblee de samenleving verzekerd dat het veiligheidsgevoel teruggebracht zal worden. Landelijk zullen posten worden versterkt, meer agenten zullen zichtbaar zijn en diverse acties zullen ondernomen worden. Waarnemend president Ronnie Brunswijk verzekerde de minister van Justitie en Politie dat het geld dat nodig is, beschikbaar gesteld zal worden.

Atompai merkt op dat dit liedje sinds 2020 wordt gezongen door de regering. Maar tot nu toe ontbreken de basale middelen. Hoe gemotiveerd politieagenten ook zijn, zonder middelen kan het werk niet goed gedaan worden. "Tot heden ontbreken de basale dingen die nodig zijn", voert de voorzitter van de SPB aan.

In elk geval is na vele maanden van onderhandelen in orde gekomen dat de overbruggingstoelage van SRD 2.500 per maand zal worden uitbetaald met terugwerkende kracht tot oktober 23. De risicotoelage van SRD 750 wordt ook eind van deze maand uitbetaald en werkt terug tot oktober vorig jaar. Ook de voedingstoelage is in orde gekomen.

De regering wilde de toelagen in vier termijnen betalen, maar de bond was het daar totaal niet mee eens, zegt Atompai. Nu wordt alles in één keer betaald eind april. "Dit is geen motivatiemiddel, want de politieagenten hebben daar gewoon recht op. In feite hebben alle ambtenaren hier recht op, maar ze hebben zwakke bonden, daarom krijgen ze deze dingen niet", merkt Atompai op.

Advertentie