starnieuws

President moedigt studenten in China aan veel te leren

13 Apr, 09:12

President Chan Santokhi en een deel van de delegatie heeft een ontmoeting gehad met Surinaamse studenten die in China studeren. (Foto: Kabinet van de President)
President Chan Santokhi heeft in Beijing Surinaamse studenten in China opgeroepen hard te studeren, veel van de Chinese samenleving te leren en hun kennis terug te geven aan de Surinaamse natie. Het staatshoofd heeft het tot een traditie gemaakt om -waar mogelijk- op zijn buitenlandse reizen de aldaar vertoevende Surinaamse studenten te ontmoeten en met hen informeel van gedachten te wisselen.

Het was de president een bijzonder genoegen om de studenten in China toe te spreken. Hij zei dat deze groep Surinamers uitzonderlijke offers, waaronder het gemis van vrienden en familie, brengt om zich verder te ontwikkelen. Naast de individuele ontplooiing, zal daarbij het hogere doel moeten zijn de substantiële bijdrage aan de verdere sociaaleconomische ontwikkeling van Suriname, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Het staatshoofd gaf aan dat het belangrijk is dat het contact tussen de studenten en de Surinaamse autoriteiten in China, blijft. Hij riep de studenten op om na afronding van hun opleiding zo snel mogelijk met de verworven kennis terug te komen naar het vaderland.

De studenten werden ook toegesproken door ambassadeur Pick Fung-Ho Chong en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Ramdin benadrukte de goede, langdurige en strategische relatie tussen de beide landen. Naast volwaardige studiebeurzen, biedt China ook meer dan tweehonderd volledig gefinancierde korte technische trainingen aan Surinamers.


Advertentie