starnieuws

President aangekomen in China; gesprekken begonnen

11 Apr, 14:47

President Chan Santokhi is op het vliegveld in Beijing met militair eerbetoon verwelkomd. Hij is daarna gelijk begonnen met het afwikkelen van het programma. (Foto: CDS)
President Chan Santokhi is aangekomen in de Chinese hoofdstad Beijing. Bij aankomst werd het staatshoofd verwelkomd met militair eerbetoon. Hij werd op het vliegveld opgewacht door een delegatie onder leiding van de Chinese viceminister van Buitenlandse Zaken tevens directeur Informatie, Hu Chunying. De Surinaamse ambassadeur in China, Pick Fung-Ho Chong en zijn Chinese collega voor Suriname, Han Jin waren ook aanwezig.

De president, minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en delegatie arriveerden met een commerciële vlucht op het Beijing Capital International Airport in Beijing. Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen was reeds een dag eerder in Beijing aangekomen.

De president begon zijn programma van activiteiten zo goed als onmiddellijk met gesprekken met de ambassadeur in China en de honorair counsel van Suriname. Hij bracht een bezoek aan het museum van de Communistische Partij van China (CPC). Hierna heeft de president de CEO en voorzitter van Zijin ontvangen om lopende zaken over het goudbedrijf te bespreken, inclusief enkele zorgpunten die recentelijk veel aandacht en middelen vergen. De CEO van Zijin heeft aangegeven tevreden te zijn met de activiteiten en resultaten van Zijin Suriname, en kijkt uit naar uitbreidingsmogelijkheden.

In de vooravond zijn studerende Surinaamse studenten ontvangen en met hen is van gedachten gewisseld over het studeren in China, meldt de Communicatiedienst Suriname. Vervolgens heeft de president de uit Suriname meegekomen bedrijfsleven delegatie toegesproken.

Morgen zal de hele dag besteed worden aan het formele programma in verband met het staatsbezoek, bestaande uit  gesprekken met het leiderschap in China, onder wie de premier, de president van China en de voorzitter van het politieke orgaan van de CPC.


Advertentie