starnieuws

Nalatenschap Erwin de Vries integreren in onderwijssysteem

30 Mar, 07:13

Minister Henry Ori neemt het boek over kunstenaar Erwin de Vries in ontvangst. Sabine de Vries en Juan Pawiroredjo bespraken de nalatenschap van de kunstenaar.
Met minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zijn de mogelijkheden besproken over het breed toegankelijk maken van de nalatenschap van kunstenaar Erwin de Vries. Het ligt in de bedoeling om zijn werken te verspreiden over scholen in het hele land.

Dochter Sabine de Vries en Juan Pawiroredjo, ondervoorzitter van de Stichting Nationale Kunstbeurs, hebben de mogelijkheden gepresenteerd aan de bewindsman, donderdag. Niet alleen de werken en prestaties van Erwin de Vries zijn aan de orde geweest, maar ook de manieren om zijn legacy voort te zetten en te integreren in het Surinaamse onderwijssysteem. 

Sabine de Vries en Juan Pawiroredjo deelden hun visie op hoe het werk van de overleden kunstenaar kan worden gebruikt om educatieve doeleinden te ondersteunen en een blijvende impact te hebben op jonge generaties. Een van de voorgestelde initiatieven is het uitgeven van een boek dat het werk van Erwin de Vries omvat, met specifieke aandacht voor zijn artistieke ontwikkeling en zijn bijdrage aan de Surinaamse cultuur. Dit boek zou worden gedistribueerd in zowel stedelijke als landelijke gebieden, met als doel het bereiken van zoveel mogelijk scholen en educatieve instellingen.

Tijdens de ontmoeting werd een exemplaar van dit boek overhandigd aan de minister als erkenning voor zijn steun aan dit initiatief en zijn inzet voor de bevordering van kunst en cultuur. Er zal worden samengewerkt aan het versterken van de culturele erfenis van Erwin de Vries en het waarborgen van een blijvende impact op het onderwijs en de samenleving.

Advertentie

Saturday 13 April
Friday 12 April
Thursday 11 April