starnieuws

Deze week afronding politiedossier Pan American zaak

03 Mar, 04:53
Het politiedossier over de kwestie Pan American wordt begin van deze week afgerond. Dit deelt het Openbaar Ministerie (OM) mee in een persbericht. Tijdens het onderzoek zijn verschillende regeringsautoriteiten gehoord, onder wie de vicepresident en twee ministers.

Het politieonderzoek is gestart naar aanleiding van de anonieme strafklacht tegen regeringsautoriteiten. Het OM meldt dat het onderzoek zich in een vergevorderd stadium bevindt. Behalve de bewindslieden zijn ook de eigenaar van Pan-American, enkele deskundigen en andere betrokkenen gehoord. Dit is gedaan om een grondig inzicht in de zaak te verkrijgen.

Op twee momenten werden documenten ingediend door de klokkenluider, en daarnaast zijn er ook documenten ontvangen van zowel de privé rechtspersoon genoemd in deze zaak als de betrokken regeringsautoriteiten.

Afhankelijk van de bevindingen uit dit onderzoek zal het traject dat volgt hierna worden ingezet. Het OM zal het publiek op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen in deze zaak.

Advertentie

Saturday 13 April
Friday 12 April
Thursday 11 April