starnieuws

President woont op 1 en 2 maart CELAC summit bij

22 Feb, 04:48

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.
President Chan Santokhi zal op 1 en 2 maart deelnemen aan de 8e Summit van de Community of Latin American and Caribbean States (CELAC). Op deze conferentie komen Latijns-Amerikaanse en Caribische landen samenkomen om regionale samenwerking en integratie te bespreken. De summit wordt gehouden in St. Vincent & the Grenadines.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking laat via de Communicatiedienst Suriname weten dat de betrokkenheid van Suriname bij dit evenement de inzet illustreert voor het versterken van banden met andere landen in de regio en het bevorderen van gezamenlijke initiatieven voor ontwikkeling en samenwerking. Volgens Ramdin is het van groot belang dat regeringsleiders hun visie delen over zaken die essentieel zijn voor hun land. Zo zal president Santokhi zich richten op kwesties die van groot belang zijn voor Suriname en de toekomst van het land.

Door deel te nemen aan deze top kunnen landen hun standpunten en belangen op het gebied van economie, politiek en sociale kwesties delen met andere landen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, en mogelijk samenwerken aan oplossingen voor gemeenschappelijke uitdagingen. Volgens de bewindsman zal er veel aandacht geschonken worden aan politieke stabiliteit, veiligheid en migratie. De verwachting is dat ook klimaat kwesties aan de orde zullen komen, gezien het lidmaatschap van Suriname en Guyana bij de Organisatie van de Overeenkomst voor Amazonische Samenwerking.  

“Dit zijn allemaal hele belangrijke momenten om een stukje beleid te ontwikkelen,” zegt minister Ramdin. Hij merkt op dat het voorzitterschap van CELAC elk jaar rouleert tussen de lidstaten, waarbij dit jaar Honduras de leiding zal hebben onder president Xiomara Castro. De hamer zal overgedragen worden door de premier van St. Vincent & the Grenadines, Ralph Gonsalves.


Advertentie

Saturday 13 April
Friday 12 April
Thursday 11 April