starnieuws

PTC wil convenant met LVV sluiten

22 Feb, 22:39

Margerie Telgt, waarnemend directeur PTC.
Het Polytechnic College Suriname (PTC) wil een convenant sluiten met het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV). Dit heeft een delegatie van de onderwijsinstelling, onder leiding van waarnemend directeur Margerie Telgt, woensdag besproken met president Chan Santokhi.

Het PTC bespreekt vanaf vorig jaar de samenwerking met verschillende ministeries en het bedrijfsleven om de ontwikkeling van het land te ondersteunen. “Als onderwijsinstituut weten wij dat we studenten kunnen en willen afleveren en het bedrijfsleven wil gekwalificeerde medewerkers”, zegt Telgt. Ze is van mening dat de samenwerking nog goed op gang moet komen en dat er hiervoor beleid nodig is, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Het PTC  is van plan op 23 februari 2024 namens het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur een convenant te sluiten met het ministerie van LVV, de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA). “We gaan een samenwerking aan die niet vrijblijvend is, maar dat we onszelf committeren aan een aantal ontwikkelingsdoelen. Er zijn kwaliteitsmanagers nodig in de agrarische sector als we praten over export”, stelt Telgt.

Het convenant wordt ondertekend volgens een driepoot benadering, waarbij samenwerking plaatsvindt tussen de overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs. Het bedrijfsleven identificeert en levert personen aan voor specifieke trainingen en opleidingen, waardoor er een wisselwerking ontstaat om het gekwalificeerde kader voor Suriname aan te vullen. President Santokhi verwelkomt dit initiatief en benadrukt de noodzaak van aandacht voor andere beleidsgebieden. Hij geeft aan dat het aansluit bij de beleidsinzichten en vraagt specifiek aandacht voor beleidsprioriteiten, waaronder het fiscale aspect.


Advertentie

Saturday 13 April
Friday 12 April
Thursday 11 April