starnieuws

President belooft aanpak problemen Matawaigebied

13 Feb, 06:48

President Chan Santokhi heeft een delegatie onder leiding van granman Lesley Valentijn ontvangen op zijn kabinet. De problemen die aangekaart zijn, worden opgelost. (Foto: CDS)
De granman van de Matuariërs Lesley Valentijn heeft bij president Chan Santokhi de noden van de bewoners van het Matawaigebied aangekaart en verzocht om ondersteuning. Het gaat om structurele problemen op het gebied van drinkwatervoorziening en elektrificatie. Ook is er gesproken over de slechte staat van de diverse toegangswegen naar het gebied en het ontbreken van een motor voor de schoolboot. Daarnaast bevindt de residentie van de granman zich in een slechte staat en dient opgeknapt te worden. De president heeft zijn steun toegezegd aan het grootopperhoofd.

Via de parastatale bedrijven en de presidentiële werkgroep 'Ontwikkeling Matawaigebied' zullen projecten worden uitgevoerd. “De hoofdweg naar Pusugrunu is door het ministerie van Openbare Werken volledig opgenomen voor aanpak en er zijn duikers ter beschikking gesteld om de ergste plekken gedurende de regentijd te verhelpen”, zegt projectcoördinator Eduard van Leeuwen aan de Communicatiedienst Suriname.

Met de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij wordt momenteel hard samengewerkt om de drinkwaterput van Pusugrunu en omgeving operationeel te krijgen. Voor de uitvoering van de werkzaamheden wordt gewacht op goedkeuring van de Raad van Ministers. Voor de schoolboot wordt spoedig een nieuwe motor verwacht. Verder zal er met het Nationaal Vervoersbedrijf gewerkt worden aan het structureel oplossen van de problemen met de busverbindingen.


Advertentie

Saturday 24 February
Friday 23 February
Thursday 22 February