starnieuws

VS schenkt 38.800 Covid vaccins aan Suriname

11 Feb, 14:44
De Amerikaanse ambassade heeft 38.880 Covid vaccins geschonken aan het ministerie van Volksgezondheid. Dit is de derde grote levering van vaccins aan Suriname, na de 226.800 doses in februari 2022 en de 140.000 in augustus 2021. Sinds het begin van de coronaviruspandemie heeft de Amerikaanse regering een cruciale rol gespeeld bij het ondersteunen van mondiale donaties en de beschikbaar stellen van Covid-19-vaccins aan de lage- en middeninkomenslanden.

De donatie werd mogelijk gemaakt door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, USAID en het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services. Tijdens de overhandiging vrijdag merkte de Amerikaanse ambassadeur Robert Faucher op dat pandemieën economische en sociale onrust kunnen veroorzaken. “Als we deze crises kunnen voorkomen voordat ze beginnen, kunnen we zowel gezonde mensen als gezonde democratieën behouden.”

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking benadrukte de sterke relatie met de Verenigde Staten als voorbeeld van de waarde van goede internationale partnerschappen voor Suriname. Zijn collega van Volksgezondheid, Amar Ramadhin merkte op dat het vaccin de enige bewezen manier is om de ernstige gevolgen van het Covid-19-virus te verminderen. Hij drong er bij Surinamers op aan gebruik te maken van deze donatie om zichzelf, hun families en hun gemeenschappen te beschermen.

Advertentie

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May
Thursday 02 May