starnieuws

Isaacs: Veiligheidsgevoel moet worden verbeterd

10 Feb, 02:56
Het Korps Politie Suriname (KPS) is vastberaden om continu te werken aan de verbetering van het veiligheidsgevoel in de samenleving. De geweldscriminaliteit waaronder berovingen, overvallen en inbraken wordt landelijk aangepakt. Dit wordt in nauwe samenwerking met het Nationaal Leger en andere veiligheidsdiensten gedaan. De politie werkt met man en macht om het veiligheidsgevoel in de samenleving te verhogen, laat de directeur Operaties van het KPS, commissaris van politie Bryan Isaacs, optekenen.

In de maand januari 2024 zijn verdachten ingerekend wegens  ernstige misdrijven waaronder berovingen, overvallen, inbraken, zedendelicten en vermogensdelicten.  In de periode 1 t/m 28 januari 2024, zijn er landelijk 595 verdachten aangehouden. Hiervan zijn 318 verdachten in verzekering gesteld. In totaal zijn er 425 dossiers aangeboden aan het Openbaar Ministerie. Ook zijn er 404 Roadblocks uitgevoerd en 5 illegale vuurwapens in beslag genomen. Door goed speurwerk van de politie, zijn er meerdere verdachten die voorkomen op de opsporingslijst ingerekend.

De politie doet een dringend beroep op de samenleving voor het verstrekken van informatie over geconstateerde ongeregeldheden, strafbare feiten en/of beginnende vormen van criminaliteit. Hierdoor kunnen we criminelen zichtbaar maken, opsporen en zorgen voor meer veiligheid in de samenleving.

Advertentie

Saturday 24 February
Friday 23 February
Thursday 22 February