starnieuws

Visserijsector diep teleurgesteld in cijfers CBvS

09 Dec, 00:57

Uit de reële cijfers blijkt dat dit jaar de visserijsector minder heeft kunnen exporteren. Dit in tegenstelling tot de constatering van CBvS.
De visserijsector heeft met diepe teleurstelling en grote verbazing kennis genomen van de constatering van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) dat de sector ook sterk is gegroeid. De cijfers tonen een heel ander beeld, wordt benadrukt. 

Reeds meerdere keren was de sector dit afgelopen jaar genoodzaakt een waarschuwend geluid te laten horen over de consequenties van het ongebalanceerd beleid, naar de productiesector en in het bijzonder de visserijsector. De sector was genoodzaakt een rechtszaak aanhangig te maken tegen de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij om de ernst van deze waarschuwing te benadrukken. Dit alles tot nu schijnbaar aan dovemansoren, wordt benadrukt.

Nu de sector gedwongen is, om in elk geval haar verplichtingen jegens haar medewerkers en schuldeisers te kunnen nakomen, tegen kostprijs of soms zelfs verlies, pogingen te ondernemen om ruimte te creëren in de overvolle vriezers, komt de CBvS uit met een dergelijke bewering.

De teleurstelling van de sector is zeer diep, aangezien er met respect gekeken werd naar "het ONAFHANKELIJKE instituut De Centrale Bank van Suriname".

Advertentie

Saturday 24 February
Friday 23 February
Thursday 22 February