starnieuws

Jubithana schenkt werken NK aan Curaçaose collega's

08 Dec, 22:46

Minister Albert Jubithana van TCT geflankeerd door zijn Curaçaose collega's met werken van Pearl Brunings.
Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme heeft werk van de Nationale Kunstbeurs Suriname (NK) 2023, cadeau gedaan aan zijn Curaçaose collega's Ruisandro Cijntje van Economische Ontwikkeling en Charles Fernandes Cooper van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning. De minister was deze week op werkbezoek in Curaçao om de luchtvaartbetrekkingen te versterken. Bij deze besprekingen heeft hij werk van Pearl Brunnings cadeau gedaan aan zijn collega's.
 
De minister heeft het werk tijdens de opening van de NK mogen aanschouwen. Hij gaf aan dat deze beurs een cruciale rol vervult in de samenleving door het promoten van Surinaamse kunst in binnen- en buitenland. Het is van groot belang "dat onze kunst buiten onze grenzen zichtbaar wordt, zodat men kan zien wat voor talent leeft in ons geliefd Suriname". Met deze geste heeft de minister daden toegevoegd aan zijn woorden en zelf ook een bijdrage geleverd aan het promoten van Surinaamse kunst buiten de landsgrenzen, laat Juan Pawiroredjo, ondervoorzitter van stichting NK weten.

De NK heeft in de afgelopen 58 jaar de geschiedenis van Suriname neergezet in een vorm die creatief is, zei de minister bij de opening. "Kunst geeft ons de kans de wereld om ons heen neer te zetten zoals wij die zelf ervaren. Kunst laat ons wereldwijd communiceren. U maakt het mogelijk dat de wereld onze kunstenaars leert kennen, Suriname leert kennen en beter waarderen", zei Jubithana. De NK wordt morgenavond afgesloten.  


Advertentie

Saturday 24 February
Friday 23 February
Thursday 22 February