starnieuws

DOE: Tragedie goudmijn noodzaakt daadwerkelijke ordening

21 Nov, 12:56
De Partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) is diep geschokt door het tragisch heengaan van Surinamers in een mijnschacht in Brokopondo. De omgekomen landgenoten wilden door hun werk in de behoeften van hun gezinnen voorzien. Helaas is daar door dit triest gebeuren abrupt een einde aan gekomen. Voor DOE is iedere slachtoffer één te veel omdat alle Surinamers even belangrijk zijn.

DOE leeft mee met alle nabestaanden in het bijzonder de directe familie. Voor collega goudzoekers is dit eveneens een enorme emotionele klap. Zij trokken immers samen op met de overledenen. Suriname rouwt om de omgekomen burgers. DOE spreekt waardering uit voor de inzet van de verschillende hulpdiensten. De regering wordt opgeroepen om in dit kader tenminste een dag van rouw af te kondigen.

Dit tragisch voorval bepaalt voor ons als natie opnieuw bij de noodzaak om tot daadwerkelijke ordening van de goudsector te geraken. Hierbij moet het niet slechts gaan om het eventueel registreren van porknokkers en toewijzing van gebieden waar gemijnd mag worden. Belangrijker is dat gewerkt wordt aan veiligheidsmaatregelen bij mijnoperaties en het minimaliseren van milieuschade. De ramp benadrukt de urgentie om hiertoe te komen.

Advertentie

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May