starnieuws

Atompai: Nu is er ruimte voor betere resultaten

19 Nov, 00:00

De Surinaamse Politie Bond in de voorste linie tijdens de acties die de afgelopen week zijn gevoerd. Links, voorzitter Poetini Atompai. (Foto: René Gompers)
Poetini Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politie Bond (SPB) kan het begrijpen dat mensen ontevreden zijn met het resultaat dat tot nu toe is bereikt. "Maar de onderhandelingen zijn nog niet voorbij. Nu hebben wij juist de ruimte om te praten en alles goed op een rijtje te zetten", zegt Atompai in gesprek met Starnieuws. "Ook ik ben ontevreden, maar we zullen het beste eruit halen voor de werkers".

Maandag al worden vervolggesprekken gevoerd. In tripartiet verband zullen zaken verder onder de loep worden genomen. Atompai benadrukt dat alle data beschikbaar moeten zijn om de juiste conclusies te kunnen trekken. De verruiming van de belastingschijven is belangrijk. De werkers moeten meer geld overhouden. Ook de belastingvrije som moet worden verhoogd. Op basis van goede berekeningen moeten de belastingschijven worden vastgesteld. Nu gaat te veel naar de belasting, waardoor het besteedbaar inkomen ontoereikend is.

Atompai merkt op dat er niet voor gekozen is om in enkele dagen zaken door te drukken, zonder dat de juiste cijfers op tafel liggen. "Met deze regering moet je voorzichtig zijn, anders neemt ze zo alles weer terug. Daarom is het belangrijk om de data te hebben. Alleen dan kunnen er goede besluiten worden genomen", benadrukt Atompai. In tripartiet overleg zal de situatie bekeken worden, waardoor ook naar de particuliere sector wordt gekeken.


Advertentie

Saturday 22 June
Friday 21 June
Thursday 20 June