starnieuws

Gepensioneerden krijgen uiterlijk 1 oktober koerscompensatie

23 Sep 2021, 03:43

Directeur van Financiën, Dharmradj Parohi
Gepensioneerde ambtenaren krijgen uiterlijk 1 oktober de opgetrokken koopkrachtversterking die in september is ingegaan. De ambtenaren zullen het aangepaste bedrag normaal zien op hun salarisslip, omdat deze groep wel tijdig meegenomen kon worden. De koopkrachtversterking van de ambtenaren en de aan hen gelijkgestelden wordt van SRD 100 opgetrokken naar SRD 800. Voor de gepensioneerden is dat 70% van SRD 700 is SRD 490 plus SRD 100 apart, waardoor het totaalbedrag voor de gepensioneerden komt op SRD 590.

Doordat de regering en de vakbeweging pas op 13 september een overeenstemming hebben bereikt over de koopkrachtversterking voor de ambtenaren, de aan hen gelijkgestelden en gepensioneerden, hebben de gepensioneerden geen veranderingen kunnen merken aan hun salarisslip over de maand september.

De directeur van Financiën, Dharmradj Parohi, laat via de Communicatiedienst Suriname weten dat de additionele overmaking van september nog moet plaatsvinden. Voor de resterende maanden wordt het bedrag normaal op de salarisslip meegenomen. Deze aanpassing en uitbetaling van de koopkrachtversterking aan de ambtenaren en gepensioneerden gaat tot eind december en het bedrag is belastingvrij.

Met deze verhoogde koopkrachtversterking komt de regering de ambtenaren en de gepensioneerden tegemoet. “Het is een lastenverlichting, we kunnen niet in alles tegemoetkomen, maar de regering gaat stap voor stap richting de goede weg’, zegt Parohi. De regering gaat verder in tripartiet overleg met de vakbonden om voor het komende jaar alle uitgangspunten te hanteren.

Advertentie

Wednesday 19 June
Tuesday 18 June
Monday 17 June