starnieuws

‘Uit de klei van Saramacca’ enthousiast ontvangen

30 May 2019, 03:52

Schrijfster Cynthia McLeod verzorgt een gastoptreden bij de presentatie van het boek 'Uit de klei van Saramacca' van K.R.Sing (Stanley Raghoebarsing)

Het boek is in Partycentrum Ons Huis in Den Haag gepresenteerd.
K.R. Sing (Stanley Raghoebarsing) presenteerde in een bomvolle zaal van Partycentrum Ons Huis in Den Haag dinsdagavond zijn boek ‘Uit de klei van Saramacca’. Het is de geschiedenis van vijf generaties van zijn familie sinds 1873. Het beschrijft hun ontwikkeling in Suriname, de kansen door de Tweede Wereldoorlog, de onzekerheden van de onafhankelijkheid en de beklemming van de militaire dictatuur. 

De auteur vertelde de aanwezigen de hoofdlijnen van het verhaal. Uit het gesprek dat oud wethouder van Den Haag Rabin Baldewsingh daarna met de auteur en de zaal voerde, kwamen vele warme reacties van herkenning en herinnering. Zanger en artiest Raj Mohan luisterde de avond op met toepasselijke nummers en verbond de activiteit met de komende immigratie-viering. Verrassing op de avond was een gastoptreden van Cynthia McLeod die vertelde hoe belangrijk het is om het eigen verhaal op te schrijven. 'Ik ben ervan overtuigd dat dit een geweldige bijdrage zal zijn aan de Surinaamse geschiedenis, omdat het van binnenuit het leven van de gewone Hindostaanse man in de vorige eeuw beschrijft. Dit hadden we nog niet, fantastisch dat dit boek er nu is!', zei de auteur van 'Hoe duur was de suiker?'

De avond was georganiseerd door Kenniskring Nederland-Suriname in samenwerking met Boom uitgevers Amsterdam. In de komende dagen zijn er ook in Amsterdam, Utrecht en Zeeland presentaties van het boek.
Op 18 juni wordt ‘Uit de klei van Saramacca’ in het Nationaal Archief Suriname gepresenteerd. 

Advertentie

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May