starnieuws

13.700 gepensioneerden krijgen vandaag aangepast pensioen

15 Nov 2018, 04:41

De leden van Bond Belangen Behartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst zijn blij met het bereikte resultaat. Zij bedanken voorzitter Renate Wouden (rechts) voor haar inzet. (Foto: Raoul Lith)
Volgens schema zal vandaag 55% (13700) van de 25000 gepensioneerde ambtenaren het aangepaste pensioen ontvangen. Deze mededeling deed voorzitter Renate Wouden van de Bond Belangen Behartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) tijdens een drukke algemene ledenvergadering in het KOB-gebouw woensdag. De bondsvoorzitter geeft aan dat 2825 gepensioneerden (25%) op 15 december hun pensioen met twk zal ontvangen.

De overige 8475 oud-ambtenaren ontvangen uiterlijk 15 maart 2019 hun aangepast pensioen. Het gaat hier om probleemgevallen waarbij er meer informatie nodig is, zoals diploma’s en Fiso-inschaling. Wouden memoreert dat er heel lang strijd is gevoerd voordat er uitvoering wordt gegeven aan het Staatsbesluit Welvaartsvaste Pensioenen uit 2015. “Volgens het Staatsbesluit zal jammer genoeg een aantal parastatale bedrijven niet in aanmerking komen voor een verhoging,” stelt Wouden. Ze geeft aan dat de BBGO wel met de gepensioneerden van die bedrijven wil nagaan hoe het probleem op te lossen.

“We zouden niet weten waarom er niet betaald zou worden. Er is niet gezegd dat er geen geld is. Er is duidelijk gezegd dat er een administratief-technisch probleem is,” stelt Wouden. Ze geeft aan dat alles wat op de ledenvergadering is gepresenteerd, is afgesproken met Eugène van der San, directeur van het Kabinet van de President en ook met president Desi Bouterse. “We hebben het op papier, hij heeft getekend en wij hebben ervoor getekend. Het is geen mondelinge toezegging”.

Het is volgens de BBGO-voorzitter niet de bedoeling dat partijen weer om de tafel gaan zitten. “Mits ze zich niet houden aan hun woord, wat ik niet denk”. Ze roept de leden wel op om op scherp te zijn. Wouden geeft aan niet te weten welke leden binnen die 55% vallen. “Als je van de maand niet ontvangt moet je volgende maand kijken. Want je weet ook niet of je een probleemgeval bent,” zegt de voorzitter. Ze adviseert de leden wel contact te maken met het Pensioenfonds voor verder uitleg als ze merken dat er niet is gestort. Na afloop van de vergadering bedankten diverse leden de voorzitter voor het werk dat is gedaan.

Raoul Lith

Advertentie

Tuesday 21 May
Monday 20 May
Sunday 19 May