starnieuws

Ramsukul onder de indruk van participatie bij SEOGS

09 Jun, 08:48

Assembleelid Kishan Ramsukul ziet groeiend bewustzijn over olie- en gasindustrie.
Assembleelid Kishan Ramsukul (VHP) is  onder de indruk van de recente Suriname Energie Summit (SEOGS). Hij constateert dat er een aanzienlijke aanwezigheid is van Surinaamse bedrijven op de beurs, wat volgens hem duidt op een groeiend bewustzijn over de ontwikkelingen in de olie- en gasindustrie. Ramsukul benadrukt echter dat er nog belangrijke aanpassingen nodig zijn in de wet- en regelgeving om ervoor te zorgen dat Surinamers niet alleen beschermd worden, maar ook maximaal kunnen profiteren van deze sector. 

De politicus moedigt een proactieve benadering aan, vooral op het gebied van onderwijs en opleiding, om ervoor te zorgen dat Suriname beschikt over de benodigde geschoolde arbeidskrachten. "De focus ligt echt op educatie," zegt Ramsukul. "We moeten niet wachten tot de industrie volledig operationeel is. We moeten nu beginnen met investeren in onderwijs en training om ervoor te zorgen dat we de juiste mensen hebben voor elke sector van de industrie."

"Het is duidelijk iets nieuws voor Suriname, maar de groei in de offshore-industrie is enorm, en dat merken we ook hier," meent Ramsukul. Hij wijst erop dat er gesprekken zijn geweest over de noodzaak van aanpassingen in de wet- en regelgeving om local content te bevorderen zonder internationale organisaties in gevaar te brengen. Ramsukul pleit voor meer bewustwording over de voordelen van local content. Het Assembleelid beklemtoont ook het belang van de aanwezigheid van het Surinaamse parlement tijdens dergelijke evenementen. Hij stelt dat zonder directe betrokkenheid bij de discussies en ontwikkelingen in de sector, het moeilijk is om het beleid op een effectieve manier af te stemmen op de behoeften van investeerders en de samenleving.

Ramsukul wijst tot slot op het belang van het overwinnen van drempels, met name op het gebied van human capital. Hij wijst erop dat het gebrek aan gekwalificeerd personeel een grote uitdaging vormt voor de groei van de industrie in Suriname. Hij prijst initiatieven zoals die van Staatsolie, die investeren in educatie en training om deze uitdaging aan te pakken.

Advertentie

Wednesday 19 June
Tuesday 18 June
Monday 17 June