starnieuws

AmCham pleit voor een verbetering zakendoen met Suriname

08 Jun, 05:08

Bestuursleden van de American Chamber of Commerce of Suriname. In het midden voorzitter Anuskha Sonai.
Uit een rapport van de Wereldbank Ease of Doing Business, blijkt dat er ruimte is voor verbetering wat betreft het zakendoen in Suriname. Op de lijst van 190 economieën staat Suriname op de 162e plaats. Dit rapport rangschikt landen op verschillende indicatoren die de zakelijke omgeving meten, zoals het starten van een bedrijf, het verkrijgen van bouwvergunningen, elektriciteitsaansluitingen, onroerend goed registreren, krediet verkrijgen, minderheid investeerders beschermen, belastingen betalen, internationale handel en contracten afdwingen.  

Anuskha Sonai, de voorzitter van de American Chamber of Commerce of Suriname (AmCham), benadrukt dat de kamer in 2002 is opgericht met als doel de zakelijke relaties tussen Suriname en de VS te bevorderen. Ze merkt op dat steeds meer Amerikaanse bedrijven interesse tonen in Suriname en zich daarom bij AmCham aansluiten om potentiële partners te vinden.

Om het zakendoen tussen beide landen en binnen Suriname zelf te verbeteren, richt AmCham zich op het bevorderen van een beter zakelijk klimaat. Hierbij wordt samengewerkt met de overheid. Sonai benadrukt het belang van goede communicatie met beleidsmakers om de wetgeving te beïnvloeden en aan te passen aan de behoeften van de leden van de organisatie. Ze benadrukt ook de nadruk op gelijkheid en inclusie, waarbij zowel mannen als vrouwen gelijke kansen moeten hebben in het zakenleven..

Sonai belicht ook de rol van vrouwen in het zakelijke landschap en pleit voor gelijke kansen en inclusie. Ze merkt op dat steeds meer vrouwen in leidinggevende posities komen en waardevolle bijdragen leveren aan de zakelijke ontwikkeling van Suriname.

Wat betreft de 4e Suriname Oil & Gas Summit, merkt Sonai op dat er steeds meer interesse is van bedrijven om deel te nemen. AmCham wil haar leden ondersteunen door hen exposure te bieden via verschillende kanalen, waaronder de website en sociale media, om zo de kosten van deelname te verlagen en het rendement te maximaliseren.

De organisatie blijft zich inzetten voor een gunstiger zakelijk klimaat in Suriname, waarbij samenwerking met de overheid en gelijke kansen voor alle ondernemers, centraal staan.


Advertentie

Wednesday 19 June
Tuesday 18 June
Monday 17 June