starnieuws

DSB bank geeft kleine dealers ruimte tijdens autobeurs

20 May, 00:02

Op de eendaagse autobeurs van DSB Bank zijn kleinere autodealers aan bod gekomen. Er is ook gehandeld in bromfietsen. (Foto's: René Gompers)

Bij het filiaal te Nieuwe Haven zijn handelaren uit de omgeving, de ruimte geboden om hun aanbod te tonen.

Deze bus wordt grondig bekeken door geïnteresseerden. De beurs was goed bezocht.

Klanten die een deal wilden sluiten, konden gelijk zaken doen met de bank. Tegen 16% rente zijn aankopen gefinancierd.
Het is aardig druk geworden op de eerste Regionale DSB Autobeurs, bij het filiaal van de bank te Nieuwe Haven. Terwijl sommige bezoekers de autodealers nog vragen stellen over een bepaalde auto, zijn anderen al zaken aan het regelen met bankmedewerkers. DSB Bank heeft zaterdag kleinere autodealers "uit de buurt" gefaciliteerd om hun aanbod te exposeren en zaken te doen met klanten, met de DSB als bank uiteraard.

Er is ook gehandeld in bromfietsen. Voor de promotie is er een dames Yamaha gehangen in de lucht tegenover de bank en heeft zeker veel aandacht (en bezoekers) getrokken naar het event op de parkeerplaats van de bank. Marcel Tijndaal van de DSB Bank is "zeer tevreden" over het verloop. "Er zijn sowieso deals beklonken, een succes is het zeker geweest. Er is aan een behoefte voldaan."

De DSB heeft in 2023 een autobeurs gehouden op het hoofdkantoor aan de Henck Arronstraat. Maar die was voor de 'grote' jongens, de officiële vertegenwoordigers van diverse merken auto's. "Dat was ook een succes," deelt Tijndaal mee. "Maar de kleinere autodealers die tweedehandse voertuigen importeren, hebben ons daarna gevraagd wanneer zij aan de beurt zijn. Dat heeft ons aan het denken gezet over een forum voor deze groep. Want hoe dan ook, zij zijn ook klanten van deze bank."

Tijndaal geeft aan dat gekozen is voor een 'regionale' aanpak; dealers uit een bepaalde omgeving krijgen de kans om op een bepaalde dag op een locatie hun aanbod te presenteren en te verkopen. Klanten besparen op deze manier tijd en geld die ze normaal zouden stoppen in het apart bezoeken van de dealers. De bank handelt dezelfde dag zoveel mogelijk af op dezelfde locatie. Bij een succesvolle deal krijgen klanten extra cadeaus naast de 16% rente. De dealers hebben uiteraard ook beursacties.

"Nu was het Zuid, Zuidwest en Commewijne," merkt Tijndaal op. "Zes dealers, en dit is het resultaat. Een succes." De autohandelaren die hebben meegedaan zijn Chaniqkwha Motors NV, Kleine Cars, Super Merchandise NV, Ramon's Car Centre, Car Vision en Sharfan Car Center. De volgende regionale DSB Autobeurzen zijn op 15 juni te filiaal Kwatta en 20 juli te Maretraite, deelt Tijndaal mee. In oktober is er weer een grote beurs met de grote spelers. Deze keer zullen er ook Electric Vehicles staan, geeft hij aan.

Advertentie

Wednesday 19 June
Tuesday 18 June
Monday 17 June