starnieuws

Palestijnse president roept Arabische landen op om financiële steun

16 May, 15:05

De Palestijnse president Mahmoud Abbas leest een verklaring voor terwijl hij de Franse president Emmanuel Macron ontmoet, in Ramallah, Westelijke Jordaanoever. (Foto via Reuters)
De Palestijnse regering heeft niet de financiële steun ontvangen die zij had verwacht van internationale en regionale partners, zei president Mahmoud Abbas donderdag op een top van de Arabische Liga.

"Het is nu van cruciaal belang geworden om het Arabische vangnet te activeren, de veerkracht van ons volk te vergroten en de regering in staat te stellen haar taken uit te voeren", zei Abbas.

De financiering van de Palestijnse Autoriteit, het orgaan dat een beperkt bestuur uitoefent op de bezette Westelijke Jordaanoever, is ernstig beperkt door een geschil over de overdracht van belastinginkomsten die Israël namens de Palestijnen int.

Ook de financiering van internationale donoren is onder druk komen te staan: van 30% van het jaarlijkse budget van 6 miljard dollar naar ongeveer 1%, heeft de voormalige Palestijnse premier Mohammad Shtayyeh gezegd.

Advertentie

Wednesday 19 June
Tuesday 18 June
Monday 17 June