starnieuws

EBS bond wil voltallige directie weg; ontslag terugdraaien

14 May, 13:32

Bondsvoorzitter Marciano Hellings in gesprek met journalisten bij het Kabinet van de President. Hij wordt door dik en dun gesteund door zijn leden.
De bond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft het vertrouwen opgezegd in de totale directie. Geëist wordt om het ontslag van bondsvoorzitter Marciano Hellings per direct terug te draaien. In een petitie gericht aan president Chan Santokhi zijn er diverse keiharde eisen gesteld. De petitie is overhandigd aan een medewerker van het Kabinet van de President.

De EBS bondsleden zijn in grote getale van het bondsgebouw via de Noorderkerkstraat gelopen naar het Kabinet van de President. Bij het hoofdkantoor werd geëist dat directeur Leo Brunswijk naar buiten kwam. "Weg met Leo, weg met Leo", werd er gescandeerd in de stromende regen. De directeur is echter niet naar buiten gekomen.

De bond heeft een motie aangenomen waarin opgenomen is dat de onderhandelingen van de collectieve arbeidsovereenkomst morgen moet beginnen. Deze moet gevoerd worden door de raad van commissarissen. De bond wil dat voldaan wordt aan de eisen van de algemene ledenvergadering.

De bondsleden zijn behoorlijk verhit en vastberaden. Zij staan volledig achter hun voorzitter en zijn niet van plan zijn ontslag te accepteren. Zij zijn bereid tot het uiterste te gaan. De werkzaamheden van het bedrijf liggen landelijk plat. Er is geen dispensatie.

Advertentie

Tuesday 21 May
Monday 20 May
Sunday 19 May